Zilele Tangoului Argentinian la Timisoara

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
114

Voteaza & Distribuie

Descriere

Magnum Team Timisoara si TangoTangent va invita in perioada 18-20 februarie la Zilele Tangoului Argentinian la Timisoara, eveniment in cadrul caruia timisorenii vor putea lua lectii gratuite de initiere in tango si vor putea participa la cursuri/workshopuri intensive de tango argentinian, se vor putea distra si vor dansa la petreceri si serate de tango argentinian si se vor putea delecta urmarind spectacolul de dans CLASES de TANGO, prezentat pe scena Filarmonicii Banatul, sambata seara de la orele 20.00.

Dupa experientele similare din anul anterior, incununate de un real succes, la mijlocul lunii februarie, orasul de pe Bega va fi cuprins, din nou, de fiorul tangoului argentinian. Organizatorii, clubul de tango argentinian TangoVivo by Magnum Team Timisoara si scoala de tango argentinian Tangotangent din Bucuresti, isi propun sa incante publicul timisorean cu celebrul dans argentinian. Astfel, in weekend-ul viitor timisorenii vor putea sa intre in contact cu atmosfera pasionala a salilor de dans din Buenos Aires, orasul de origine a acestui dans.

„Tangoul argentinian este adevarat fenomen social. Tangoul se invata, se practica si se danseaza intr-o atmosfera relaxata, cu oameni relaxati, fapt care te face cu usurinta sa te descarci si sa te eliberezi de stresul acumulat in viata cotidiana si la serviciu. Tangoul este un dans complex, al contrastelor, care educa fizic si mental. Este un dans in care atentia si grija fata de partener sunt foarte importante si care solicita si dezvolta abilitatile de conexiune si comunicare nonverbala. Tangoul este considerat drept unul dintre cele mai expresive dansuri, pentru ca prin natura sa improvizationala ne ofera posibilitatea sa ne exprimam asa cum suntem, sa ne manifestam creativitatea, emotia si pasiunea pentru dans." ne-a declarat Gilbert Iscu, membru fondator al TangoTangent, in calitate de organizator al evenimentului.

Evenimentul va debuta vineri, 18 februarie, la orele 17.30, cu workshopul intensiv de tango argentinian pentru nivel intermediar, workshop sustinut de cel mai experimentat cuplu de profesori de tango din Romania - Daniel Mandita si Amalia Iscu (membri fondatori ai TangoTangent). Dat fiind ca nimeni nu se naste invatat pentru incepatori se va organiza prima lectie gratuita de tango desfasurata intre orele 19.15 si 20.15. Seara, incepand cu orele 21.00, doritorii vor putea dansa tango, cat si dansuri de societate la cunosctul Friday Night Dances. Acest deja traditional eveniment se va desfasura intr-un cadru placut la restaurantul La Rousse de pe strada Closca, nr 53.

Sambata, 19 februarie, intre orele 11.00 si 14.30 se vor desfasura urmatoarele doua workshop-uri intensive de tango argentinian pentru nivel intermediar. Seara incepand cu orele 20.00 timisorenii sunt invitati la spectacolul de dans – CLASES de TANGO - la Sala Capitol a Filamornicii Banatul unde dansatori de la TangoTangent vor evolua pe scena dezvaluindu-le progresiv trairile, simtirile si starile tangoului argentinian. Cei 15 performeri vor incanta publicul cu un spectacol pasional si inovativ pus in scena de Daniel Mandita, pe o coloana sonora inedita cu insertii fine de muzica live.

Duminica, 20 februarie, weekend-ul dedicat tangoului se va incheia printr-o serie de cursuri si practica de tango gratuite organizate intre orele 10.00 si 13.00 destinate atat incepatorilor cat si celor de nivel intemediar. Toate cursurile de tango se vor desfasura in Sala Festiva a Colegiului C.D. Loga. Organizatorii asteapta cu nerabdare publicul pentru o calatorie inedita in lumea dansului, pornind de la ideea ca oricine poate deveni un dansator de tango argentinian.