Yella, Christian Petzold

Detalii

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Vizualizari
158

Voteaza & Distribuie

Descriere

Centrul Cultural German Timisoara, impreuna cu lectoratul DAAD din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara si libraria Carturesti si cu sprijinul Institutului Goethe prezinta in data de 03 februarie la ora 19, la ceainaria librariei Carturesti, filmul „Yella", din cadrul seriei de proiectii de filme care poarta titlul "Asta e Germania...si chiar mai mult!".

Christian Petzold prezinta in cel de-al optulea film al sau, povestea lui Yella, o femeie tanara care isi cauta locul intr- o lume a vitezei si a miscarii, care lasa in urma trecutul, intampinand noul. Noua ei viata, intr- o perioada a capitalului de risc este ajunsa din urma de catre vechile sentimente de dor, imaginatia se confrunta cu realitatea.

„Se spune ca muritorului ii trece viata ca un film prin fata ochilor. Si Yella vede un film. Dar ea nu- si vede viata traita. Ea vrea sa plece. In cealalta viata, acea visata, netraita. Intr- o lume a hotelelor, a negocierilor, a mobilitatii, a deciziilor. O lume usoara. In filmul ei s- a instalat ceva intunecat. Si iubirea. Yella trece prin acest film."

(Christian Petzold, scenariu „Yella")