Saptamana Participarii Cetatenilor - Vorbeste pe limba primariei tale! - curs gratuit

Detalii

Categorie
Cursuri educatie
Modificat
acum 7 ani si 11 luni
Vizualizari
286

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vorbeste pe limba primariei tale! – curs gratuit

Suntem in Saptamana Participarii Cetatenilor, sarbatorita in Romania si alte 16 tari europene!

Asociatia Pro Democratia, Centrul de Resurse pentru participare publica - CeRe si Agentia de Monitorizare a Presei - ActiveWatch organizeaza miercuri, 24 septembrie, incepand cu ora 16.30, si joi, 25 septembrie, de la ora 10.30, la sediul Asociatiei Pro Democratia din B-dul Maresal Al. Averescu nr. 17, in incinta Complexului Social de Servicii "Sf. Ecaterina" - Pavilion F, Et. 3, Sector 1, doua cursuri gratuite in care cetatenii vor avea ocazia sa isi imbunatateasca dialogul cu administratia publica locala.

Cele trei organizatii invita cetatenii sa participe la oricare dintre cele doua cursuri sustinute in zilele de miercuri si joi, pentru a afla care le sunt drepturile de care beneficiaza in relatia cu administratia publica locala si a invata cum sa se mobilizeze pentru a rezolva o problema a comunitatii.

Saptamana participarii cetatenilor reprezinta o serie de evenimente organizate de Central and Eastern European Citizens Network in 17 tari din Europa Centrala si de Est in vederea promovarii participarii cetatenesti in randul societatii civile si mediului politic, incercand sa atraga atentia opiniei publice asupra importantei democratiei participative.

Pentru inscrieri si informatii suplimentare cei interesati sunt rugati sa sune la telefon 021 222 82 45.


Astfel, in perioada 22-28 septembrie 2008, 28 de organizatii neguvernamentale din Europa Centrala si de Est desfasoara proiecte si activitati pentru:

- cresterea gradului de initiativa cetateneasca

- intarirea competentelor si a capaciattii cetatenilor de a participa intr-un mod eficent la dezvoltarea locala si nationala,

- promovarea tehnicilor de participare cetateneasca in intreaga regiune.

(mai multe informatii pe www.ceecn.net)