Vocea lui N. Steinhardt la Cafeneaua critica

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
571

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vocea lui N. Steinhardt la Cafeneaua critica!



La Cafeneaua critica se va auzi, pe 13 decembrie, vocea lui N. Steinhardt!


Sub titlul Jurnal de autor, Editura Casa Radio a Societatii Romane de Radiodifuziune/Radio Romania a lansat recent, la Tirgul International de Carte Gaudeamus, o carte-audio cu eseuri citite de N. Steinhardt la microfonul postului national de radio in perioada 1978-1984. Evocarea N. Steinhardt de la Cafeneaua critica va include auditii de pe acest CD.


De asemenea, continua editarea operelor eseistului in seria de autor a Editurii Polirom, realizata sub ingrijirea unui colectiv de specialisti, in colaborare cu Minastirea maramureseana Rohia, unde, in ultimul sau deceniu de viata, N. Steinhardt a fost calugar. In 2012 au aparut patru noi volume ale seriei (ajunse deocamdata la un total de cinsprezece): Prin altii spre sine, Monologul polifonic, Incertitudini literare si, restituire spectaculoasa, o varianta inedita a Jurnalului fericirii, subintitulat acum Manuscrisul de la Rohia.


Evocare-N.-Steinhardt


Iar revista clujeana Verso a publicat recent un numar special consacrat corespondentei primite de N. Steinhardt.


Cu pornire de la toate aceste restituiri, invitatii Cafenelei critice vor evoca personalitatea atit de speciala a lui N. Steinhardt.Participa: Victoria Dimitriu, redactor al emisiunii Atlas cultural, Maria-Elena Negoescu, Gilda Radulescu și Horia Pop, reprezentanți ai echipei Editurii Casa Radio, George Ardeleanu, profesor la Facultatea de Litere a Universitații din București, editor și monografist al lui N. Steinhardt, poetul Ion Mureșan, redactor-sef al revistei Verso, și eseistul Luigi Bambulea, redactor-sef adjunct.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.


Cafeneaua critica este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfasurat in anii 1990, la Cafeneaua Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti. De la reluarea sa in noiembrie 2008, Cafeneaua critica a fost gazduita de cluburile bucurestene The Silver Church, Club A si Club Control. De la debutul „stagiunii" 2011-2012, Cafeneaua critica a revenit la Club A si se desfasoara joia seara*.


*


Cafeneaua critica

Joi 13 decembrie 2012, orele 19.00-21.30

Club A

Bucuresti, Str. Blanari Nr. 14 (intre Universitate si Piata Unirii, vizavi de Sfintul Gheorghe)

Contact: 0737-210.978 (Paul Radu)

www.cluba.ro


_________


* Invitatii stagiunii 2012-2013 a Cafenelei critice: Ion Ianosi (editia a 74-a); grupul 2Meta+ (Maria Manolescu, Romelo Pervolovici, Radu Pervolovici), Adrian Guta, Silvia Saitoc, Matei Samihaian (organizatori si curatori ai editiei a V-a a Bienalei Tinerilor Artisti) (editia a 75-a); Adina Berciu-Draghicescu, Cristian Dumitru, Catalin Tirlea, Georgiana Vlahbei, Daniel Nancu (editia a 76-a); Alice Georgescu, Andreea Dumitru, Cristiana Gavrila, Doina Papp, Vera Molea, Anca Mocanu, Mircea Florian, Ileana Lucaciu, Ludmila Patlanjoglu, Andreia Barsan, Vlad Arghir (organizatori ai Festivalului National de Teatru, editia 2012, artisti participanti la festival, critici de teatru, jurnalisti) (editia a 77-a); Stefan Caltia (editia a 78-a); Werner Kremm, William Totok, Gerhardt Csejka, Georg Herbstritt, Ion Pop, Virgil Mihaiu, Sorin Antohi, Cosmin Dragoste, Emanuel Ulubeanu, in cadrul colocviului Aktionsgruppe Banat/ Grupul de actiune Banat dupa 40 de ani, organizat de Muzeul National al Literaturii Romane, 19-20 noiembrie 2012) (editia a 79-a); Gheorghe Iova (ediția a 80-a); Petru Lucaci, Roxana Trestioreanu, Iosif Király, Aurora Király (despre fotografie) (ediția a 81-a).