Vocea ingerilor va rasuna pe scena Ateneului Roman

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 6 ani si 7 luni
Vizualizari
139

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vocea ingerilor va rasuna pe scena Ateneului Roman


Pe 28 aprilie, sub cupola Ateneului Roman va rasuna, in premiera, glasul angelic al Divnei Ljubojevic. Vocea ingerilor va aborda, alaturi de corul Melodi un repertoriu pascal, ce va cuprinde pasaje din lucrari antice, dar si compozitii contemporane.


Cele doua spectacole, desfasurate chiar in duminica Floriilor, vor fi completate de o Conferinta introductiva sustinuta de Dan Puric, nume prestigios al scenei romanesti. Actor si regizor indragit, Dan Puric a initiat Conferintele inca din anul 2009, pentru a veni in sprijinul unor demersuri caritabile si pentru a aduce mai aproape de publicul sau morala crestina.


Divina Ljubojevic, supranumita si vocea ingerilor, este un simbol al Serbiei, tara in care a cunoscut consacrarea in postura de solist, dirijor si pedagog, iar ca soprana este apreciata la nivel mondial. Alaturi de corul Melodi, pe care l-a fondat in 1991 si care o va insoti in Romania Divna abordeaza un repertoriu de inspiratie sacra si spirituala, ce variaza de la pasaje din lucrari antice, la compozitii contemporane.In aceasta formula Divna a sustinut reprezentatii in lumea intreaga.


Divna-Ljubojevic


Divina este cunoscuta in lumea intreaga pentru abordarea muzicala de o puritate desavarsita, pentru claritatea tonalitatii si pentru coloratura vocala iesita din comun.Cariera Divineieste presarata cu elemente notabile: nascuta in 1970, Divina s-a lasat de mica furata de tainele muziicii sarbesti, rusesti si original bizantine. Si-a desavarsit pregatirea la Colegiului de Muzica Mokranjac din Belgrad, devenind apoi licentiat al Academiei de Muzica din Novi Sad. A dirijat, inca de la varsta de 18 ani, Corul Mokranjac din Belgrad si s-a remarcat in postura de cel mai tanar dirijor al Primei Societati Corale – formatiunea corala cu cea mai indelungata istorie din spatiul sarbesc. Divna Ljubojevic este in prezent dirijor al Ansamblului Melodi.Calitatile vocale deosebite ii permit Divinei sa isi asume postura de solist, atat in piese bisericesti cat si in pasaje de opera. Iar nu in ultimul rand, artista se remarca si ca pedagog, predand solfegiu si cantare corala in cadrul Academiei de Muzica Amilly din Franta, Olanda si Marea Britanie.