V-Days 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra femeii - A VI-a editie

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
179

Voteaza & Distribuie

Descriere

Spune tuturor ca violenta domestica nu este o poveste
Fundatia Sensiblu lanseaza site-ul www.nuepoveste.ro in cadrul campaniei V-Days 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra femeii


Sub sloganul „Spune tuturor ca nu e poveste!" Fundatia Sensiblu lanseaza pe 25 noiembrie, un apel mobilizator la schimbare in cadrul celei de-a VI-a editii a campaniei V-Days 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra femeii. In primele 6 luni ale anului 2009, Agentia pentru Protectia Familiei a inregistrat 6386 de cazuri de violenta domestica, acestea cauzand decesul a 46 de persoane. In ultimii 5 ani peste 320 de femei au fost ucise in sanul familiei, violenta domestica continuand astfel sa constituie normalitate in perceptia generala la nivelul societatii.
Campania din acest an este dedicata copiilor afectati, fie in mod direct de violenta orientata asupra lor, fie indirect prin asistarea la incidentele agresive. In numeroase situatii, copilul constituie motivul principal pentru care mama decide sa ramana alaturi de un partener violent. Mesajul lansat prin campania „Spune tuturor ca nu e poveste" confrunta intocmai aceasta realitate, specialistii confirmand ca astfel de experiente sunt deseori traumatizante pe termen lung.
Povestile pe care le spunem copiilor reprezinta primele repere simbolice despre bine sau rau, prima imagine a lumii pe care cei mici o invata de la cei mari. Prin contactul prelungit cu violenta din cadrul familiei, universul copilului este populat cu personaje negative, o reflectie a realitatii dureroase din jurul lor. „Campania de anul acesta isi doreste sa incurajeze mamele supuse abuzurilor domestice sa puna capat povestilor denaturate pe care le transmit copiilor lor si sa aleaga o viata fara umilinte, teroare sau batai. " declara Cristina Horia, Director Executiv Fundatia Sensiblu.
Pe site-ul www.nuepoveste.ro, lansat pe 25 noiembrie, vizitatorii pot transforma povestile copiilor expusi violentei domestice, implicandu-se astfel in condamnarea acestui fenomen. „Suntem constienti ca un mesaj izolat nu va produce o schimbare. De aceea, devine esential ca noi toti sa transmitem povestea mai departe, pentru a ajunge la cat mai multi oameni, la toti cei care pot lua atitudine. Un prim pas este sa schimbam cadru cu cadru scenariul povestii vazute de ochii unui copil traumatizat si sa mobilizam comunitatile online prin intermediul site-ul-ui www.nuepoveste.ro" continua Cristina Horia, Director Executiv Fundatia Sensiblu.
Din 2004, in fiecare an, Fundatia Sensiblu desfasoara in perioada celor 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra femeii ample campanii de sensibilizare a opiniei publice asupra consecintelor grave pe care violenta domestica le are asupra familiei. Printre mesajele lansate de aceste campanii: „Cand tu iti pierzi controlul, cineva isi poate pierde viata!" (2006), „Prin indiferenta, incurajam violenta domestica" (2007), „Acasa nu esti la inchisoare. Pleaca pana nu e prea tarziu" (2008).Despre Fundatia Sensiblu

Fundatia Sensiblu face parte din grupul A&D Pharma si este singura fundatie corporatista din Romania care se implica in prevenirea si combaterea violentei domestice. Fundatia Sensiblu este organizatie non-guvernamentala si non-profit infiintata in mai 2002. Un an mai tarziu, Fundatia Sensiblu s-a lansat oficial ca furnizor de servicii sociale prin programul Casa Blu pentru femeile si copiii victime ale violentei domestice. In 2009, peste 330 de femei si copii abuzati domestic au primit consiliere psihologica, juridica, sociala si gazduire in adapost.


Nu e o poveste