UNIDRAMA Independent LIGA 2011, ziua 2

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 6 ani si 7 luni
Vizualizari
112

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cea de a doua zi a UNIDRAMA Independent Liga incepe la TEATRU74, joi, 6 octombrie 2011, la ora 18.00, cu spectacolul „Oscar si buni Roz" de Eric Emmanuel Schmitt, cu Diana Fufezan, Teatrul National „Radu Stanca Sibiu".

,, Este, fara indoiala, cea mai autobiografica din scrierile mele (…) Am fost eu insumi Oscar, copilul caruia nu i se mai vorbește pentru ca boala lui inspaimanta, copilul care sufera din cauza tacerii celor apropiați, a cerului, a intrebarilor ramase fara raspuns, dar care continua sa fie animat de bucuria nemarginita de a trai. Oscar și Buni Roz este un imn al vieții. Oricat de scurta, o existența trebuie sa fie bogata, savuroasa, plina de sentimente puternice și esențiale, de umor, de intrebari și hohote de ras. Este, de asemenea, un imn al imaginației, aceasta capacitate de a ne imbogațicotidianul, aceasta forța a supraviețuirii. " spune Eric – Emanuel Schmitt

La ora 20.00 la Teatrul Ariel va avea loc spectacolul cu piesa „Hess", de Alina Nelega in regia Gavril Cadariu, cu Nicu Mihoc, o Teatrul Ariel Tirgu-Mures. Rudolf Hess, criminalul de razboi, judecat la Nurenberg si condamnat la inchisoare pe viata, se crede ca a tinut la Spandau un jurnal pe care nu l-a gasit nimeni, niciodata. Alina Nelega il imagineaza in termenii unei confesiuni, structurate dupa treptele decalogul crestin. Alaturarea intre confesiune si decalog aseaza personajul in campul tensiunilor de esenta tragica, intre marturisire vinovata si lege morala clamata. In termenii psihanalizei, constientul isi justifica continutul vinovat prin recurs la marile paradigme ale filosofiei moderne: moartea lui Dumnezeu, supraomul, Germania - natiunea aleasa. Tradarea e cauza tuturor falimentelor morale ale secolului XX, spune Hess: Dumnezeu si-a tradat creatura, murind. Europa a preacurvit cu natiunile dusmane.

A doua zi a UNIDRAMA se incheie la ora 21.30, la TEATRU74 cu spectacolul „Copii rai", de Mihaela Michailov, cu Katia Pascariu, regia Alexandru Mihaescu, video Cinty Ionescu, scenografia Adrian Cristea, miscare scenica Farid Fairuz, muzica Eduard Jak Neuman, Teatrul Luni de la Green Hours. Copii rai este un text-confruntare cu sistemele care ne cresc mari, care ne invata ce ar trebui sa ne reprezinte si ce ar trebui sa fim. Care ne livreaza istoria corecta si eroii adevarati. Care transforma o pedeapsa intr-un comportament de masa. Care fac din copilaria noastra un camp minat de concurenta. Care ne transforma in lideri inainte sa ne lase sa fim copii.

Rezervari la spectacole pot fi efectuate online pe www.teatru74.ro. Pretul unui bilet este de 15 RON (intreg) si 10 RON (cu reducere, elevi, studenti, pensionari)

Partenerii principali ai evenimentului sunt Ministerul Culturii si Patrimoniului National si UNITER.