Undress the stars - curs de astronomie

Detalii

Categorie
Cursuri educatie
Modificat
acum 10 ani si 6 luni
Vizualizari
664

Voteaza & Distribuie

Descriere

Safari cosmic in Timisoara

24 de studenti europeni isi cauta stelele norocoase la Timisoara


Organizatia studenteasca BEST Timisoara desfasoara in perioada 24 Iulie - 4 August, in Timisoara cursul international despre astronomie „Undress the Stars". Acest eveniment academic se bucura de prezenta a 24 de studenti proveniti de la tot atatea universitati tehnice de prestigiu din Europa. Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc Luni, 28 Iulie in cadrul complexului Baza 2 a Universitatii „Politehnica" Timisoara.

Din curricula cursului de astronomie fac parte urmatoarele: curs introductiv despre constelatie si mitologie, astronomie pentru amatori, observarea stelelor, geometria universului, catastrofe cosmice, prezentari despre eclipse solare, simulatoare spatiale. Participantii vor avea ocazia pe parcursul evenimentului sa construiasca chiar si o luneta. Alte moment de maxim interes le reprezinta observarea eclipsei partiale de soare din data de 1 august precum si prezentarea Planetariului si Observatorului Timisoara. Orele de curs vor fi tinute de catre profesori din cadrul Universitatii "Politehnica" Timisoara si a Universitatii de Vest. De asemenea se vor purta discutii cu reprezentantii astroclubului ALTSAIR si al Observatorului Astronomic Timisoara.

Nu va lipsi nici progamul social- parte importanta ce are ca scop promovarea orasului si a tarii. In acest sens in perioada 25-27 iulie participantilor li se va prezenta Capitala Culturala Europeana 2007- Sibiu. Mai mult, in fiecare seara vor avea loc discutii si petreceri ceu diferite tematici ce au rolul de a evidentia culturile altor tari.

Evenimentul s-a realizat cu sprijinul Agentiei pentru Sprijinirea Tinerilor, Autoritatii Nationale pentru Tineret, Consiliului Judetean Timis, Consiliului Local Timisoara, Universitatii "Politehnica" din Timisoara si Universitatii de Vest Timisoara.