Un cadou pentru tine=un zambet pentru noi

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
398

Voteaza & Distribuie

Descriere

Avem deosebita placere de a va invita sa luati parte la actiunea „Un cadou pentru tine=un zambet pentru noi", organizata in cadrul proiectului „Timisoara–teritoriu responsabil pentru coeziunea sociala si dezvoltarea durabila". Evenimentul va avea loc in cadrul Targului de Primavara, desfasurat in Piata Operei din Timisoara, care va dura pana in data de 2 Mai 2008.

Actiunea isi propune constientizarea consumatorilor din Timisoara cu privire la felul in care alegerile nostre de consum pot influenta vietile celor din jur. Cu aceasta ocazie, invitam cetatenii din Timisoara sa reflecteze la consecintele actelor zilnice de consum si la felul in care aceste alegeri influenteaza modul de dezvoltare a societatii noastre. Prin alegerile de consum, cetatenii pot sustine dezvoltarea unui comert cu produse locale si a unei comunitati incluzive pentru toti membrii ei.

9 reprezentanti ai unor servicii publice/organizatii neguvernamentale si persoane fizice au ales sa colaboreze in cadrul acestei actiuni, propunand publicului larg ca principal mesaj „Da valoare alegerilor tale si consuma responsabil!". Astfel, in cadrul Targului va fi amenajata o casuta unde pot fi achizitionate produse realizate de persoane in dificultate (persoane cu dizabilitati, romi, tineri cu HIV, persoane cu probleme sociale, persoane varstnice) care sunt incadrate in urmatoarele structuri: Asociatia Crestina For Help, Asociatia Parudimos, Centrele de Zi pentru Persoane Varstnice ale Consiliului Local Timisoara, Fundatia Chosen, Fundatia „Pentru Voi", Fundatia Rudolf-Walther, Organizatia Salvati Copiii si SCOP. Alaturi de aceste organizatii a fost facilitata si participarea mesterului Dumitru Copil.

La standul amenajat de noi veti putea gasi diferite tipuri de felicitari de Paste, pungi de cadouri, lumanari si produse decorative.

Parteneri: Consiliul Europei, Primaria Municipiului Timisoara, Platforma Europeana IRIS

Colaboratori: Asociatia Studentilor la Asistenta Sociala (AS-ASUT)

Aceasta actiune se gaseste la cea de-a treia editie, fiind organizata in cadrul proiectului „Timisoara - teritoriu responsabil pentru coeziunea sociala si dezvoltarea durabila". Proiectul prevede promovarea si dezvoltarea in Romania a unor demersuri alternative de combatere a saraciei si excluziunii sociale, precum: finantare etica, consum responsabil, comert echitabil si integrarea profesionala a persoanelor defavorizate.

Persoana de contact:

Mihaela Vetan, coordonator proiect Timisoara-teritoriu responsabil" (telefon: 0741/232602)