Un cadou pentru tine - un zambet pentru noi

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 8 ani si 1 saptamana
Vizualizari
405

Voteaza & Distribuie

Descriere

Avem deosebita placere de a va invita sa luati parte la actiunea „Un cadou pentru tine=un zambet pentru noi, organizata in cadrul proiectului „Timisoara–teritoriu responsabil pentru coeziunea sociala si dezvoltarea durabila”. Evenimentul va avea loc in cadrul Expozitiei Craciunului, organizata la Centrul Regional de Afaceri in perioada 14-19 Decembrie, intervalul orar 10-20.

Actiunea isi propune initierea in Timisoara a unui proces de informare a opiniei publice privind promovarea comertului echitabil ca mijloc de combatere a saraciei si marginalizarii sociale. Practicat inca din anii 60 in Vestul Europei, comertul echitabil se preocupa in principal de asigurarea unui «pret just» producatorului si de sustinerea unei dezvoltari sanatoase a societatii, cu grija fata de om si de mediul inconjurator.

In vederea constinetizarii cetatenilor din Timisoara cu privire la felul in care alegerile nostre de consum pot influenta vietile celor din jur, am ales organizarea unui stand unde vor fi prezentate produse realizate de persoane in dificultate (persoane cu handicap, romi, tineri cu HIV, persoane cu probleme sociale, batrani, etc) care sunt incadrate in urmatoarele structuri: Asociatia Parudimos, Centrele de Zi pentru Batrani ale Primariei, Centrul de Reeducare pentru Minori Buzias, Fundatia Umanitara Chosen, Fundatia Pentru Voi, Organizatia Salvati Copiii si SCOP.

La standul amenajat de noi veti putea gasi diferite cadouri de Craciun, precum: decoratii de interior, lumanari, icoane pe sticla, pungi pentru cadouri putand totodata afla si informatii despre felul in care aceste produse sunt realizate. De asemenea, cu aceasta ocazie vor fi oferite in Timisoara primele 500 de cafele ce poarta marca comertului echitabil, cafea produsa in Mexic si adusa special cu ocazia acestei actiuni.


Da sens alegerilor tale si consuma responsabil!

Va asteptam cu drag sa veniti la standul nostru si sa ne bucuram impreuna cu aceasta ocazie. Pentru orice informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati.

Poiectul „Oras/teritoriu responsabil pentru coeziunea sociala si dezvoltarea durabila” a fost lansat la Timisoara in luna iunie 2007 de catre Consiliul Europei si Platforma Europeana IRIS. Proiectul prevede promovarea si dezvoltarea in Romani a unor demersuri alternative de combatere a saraciei si excluziunii sociale, precum: finantare etica, consum responsabil, comert echitabil si integrarea profesionala a persoanelor defavorizate.

Persoane de contact:

Mihaela Vetan, coordonator proiect Timisoara-teritoriu responsabil” (telefon: 0741/232602)

Mihai Gafencu, coordonator proiect „Un cadou pentru tine= un zambet pentru noi (telefon: 0744/820491)