Turneul \'Celelalte Cuvinte - 30 de ani\' in Romania

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
456

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vineri, 4 noiembrie, debuteaza turneul „Celelalte Cuvinte – 30". Primul concert are loc „acasa", la Oradea.



La implinirea venerabilei varste de 30 de ani, trupa Celelalte Cuvinte sarbatoreste intalnindu-se cu fanii din toata tara.



Turneul aniversar „Celelalte Cuvinte – 30 de ani" va trece prin 12 orase din tara. Startul este dat in clubul Blue Monday din Oradea, vineri, 4 noiembrie. Sambata, trupa ajunge la Cluj Napoca pentru a sustine un concert in Irish Music Pub. Saptamana viitoare, turneul trece prin Sibiu, Timisoara si Resita.



Turul se va incheia pe 8 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, cu un concert foarte special.




Turneul \'Celelalte Cuvinte - 30 de ani\' in Romania


Turneul \'Celelalte Cuvinte - 30 de ani\' in Romania




Desi a cantat pe stadioane, in fata a mii si mii de oameni, cand e vorba de concertul „Celelalte Cuvinte – 30 de ani" de la Sala Palatului, membrii trupei au cele mai mari emotii din cariera lor. Chiar daca au dobandit statutul de trupa-legenda a rock-ului romanesc, chiar daca au mii de fani in toata tara, chiar daca statutul trupei si calitatea muzicii sunt incontestabile, pretentiile rockerilor din Celelalte Cuvinte fata de ei insisi sunt mereu in crestere. Calin Pop, Marcel Breazu, Leontin Iovan, Tiberiu Pop si Ovidiu Rosu s-au pregatit mult pentru turneul de 30 de ani. In afara de repetitiile tehnice, s-a lucrat mult la setlist. Programul pe care Celelalte Cuvinte il va prezenta in toata tara este special. Cunoscatorii vor recunoaste chiar piese rare, cantate foarte putin in concerte, dar si noutati.



Calendarul turneului „Celelalte Cuvinte – 30 de ani":



4 noiembrie, Oradea – Club Blue Monday

5 noiembrie, Cluj Napoca – Irish Music Pub

9 noiembrie, Sibiu – Vintage Club

10 noiembrie, Timisoara – Setup

11 noiembrie, Resita – Rock Cafe

18 noiembrie, Constanta – Heaven’s Hell

19 noiembrie, Galati – Zodiar

25 noiembrie, Buzau – Cafeneaua Artistilor

26 noiembrie, Iasi – Club Hand

2 decembrie, Brasov – Centrul Cultural Reduta

3 decembrie, Targoviste – La Scriitori.



Biletele se gasesc in cluburi, iar pentru Timisoara, Brasov si Bucuresti acestea pot fi cumparate din Reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti) si online pe www.eventim.ro.


Celelalte Cuvinte


Biografie oficiala



Componenta:

Calin Pop – voce, chitara

Marcel Breazu – bas

Leontin Iovan – tobe

Tiberiu Pop –claviaturi, voce

Ovidiu Rosu – sunet



Discografie:

1984 – V/A – Formatii Rock #8 – vinil, Electrecord

1987 – LP- Celelalte Cuvinte – vinil, Electrecord

1990 – LP – Celelalte Cuvinte II – vinil, mc, Electrecord

1992 – LP – Se lasa rau – Vinil, Toji Production

1995 – LP – Armaghedon- mc, CD, Vivo

1996 – LP – Vinil Colection – MC, CD, Electrecord

1997 – LP – Ispita – mc, Zone Records

2004 – LP – NOS – mc, CD, Intercont Music

2008 – LP – Stem – CD, TVR Media



De 30 de ani impreuna, Celelalte Cuvinte este una dintre cele mai longevive trupe rock din Romania. Pastrandu-si, de-a lungul timpului, atat componenta cat si stilul, Celelalte Cuvinte a devenit o trupa-legenda a rockului romanesc, cu o identitate aparte. Sonoritatile muzicale Celelalte Cuvinte sunt identificate imediat de orice fan. Niciodata comercialul nu a fost un criteriu de creatie sau interpretare in cazul de fata.



Istoria trupei porneste inca din 1976, de la Oradea, unde, la Liceul "Emanuil Gojdu", Marcel Breazu, Leontin Iovan si Calin Pop formau grupul scolii, sub numele de "Sonic".



Participau la "dansurile" din fiecare zi de sambata, unde cantau coveruri dupa trupe cunoscute la acea vreme - Jimi Hendrix, Deep Purple sau Pink Floyd -, dar si cateva compozitii proprii.



Inca din perioada liceului, trupa ii avea in componenta pe trei dintre cei care sunt in continuare membri Celelalte Cuvinte - Marcel Breazu (bas, voce secundara), Leontin Iovan (percutie) si Calin Pop (voce, chitara). Au dat toti admitere la facultate in Timisoara, in ideea de a continua activitatea muzicala intr-un oras mult mai receptiv fata de fenomenul rock.



La propunerea lui Marcel Breazu si cu contributia lui Calin Pop, numele de Sonic a fost schimbat in CELELALTE CUVINTE: "cuvintele pe care le rostim ni se par prea putine pentru a exprima ceea ce simtim.". In aceeasi perioada, trupa si-a largit componenta cu doi membri - Ovidiu Rosu (inginer de sunet) si Radu Manafu (chitara, voce secundara), ambii originari din Turnu Severin.



Pe 13 decembrie 1981, in calitate de trupa a Casei Studentilor din Timisoara, Celelalte Cuvinte a sustinut primul concert in "sala festiva" a acesteia. Evenimentul a fost considerat actul oficial de nastere a trupei.



In scurt timp, Celelalte Cuvinte a ajuns un nume foarte apreciat, mai ales in mediile studentesti. Grupul a castigat o serie intreaga de premii la festivalurile studentesti, a sustinut concerte in principalele centre universitare din tara.



A inregistrat la Radio Cluj cateva piese, printre care si "Iarba prin par", care a ajuns pe pozitii fruntase in topuri, devenind unul dintre cele mai mari hituri din istoria formatiei si a rockului romanesc.



La festivalul timisorean "TIM Rock" din 1984, trupa a fost remarcata de actorul Florian Pittis si, prin intermediul lui, banda cu inregistrarile de la Radio Cluj a ajuns la Bucuresti, unde s-a transformat in prima jumatate a L.P.-ului intitulat "Formatii Rock Nr. 8", album editat de Electrecord, in 1985.



La sfarsitul anului 1986, in trupa a intrat Tiberiu Pop (claviaturi si voce secundara), pe atunci, student la Cluj.



Absolvirea facultatii a adus "grosul" grupului inapoi in Oradea, dar l-a si dispersat, intr-o anumita masura: Calin Pop, Marcel Breazu, Leontin Iovan si Tiberiu Pop au obtinut repartitii la Oradea, Radu Manafu la Turnu-Severin si Ovidiu Rosu la Resita. Distantele nu i-au impiedicat insa sa se intalneasca toti, sa repete si sa sustina concerte.



In 1989, grupul a participat la festivalul international de rock "Macul Rosu" din Blagoevgrad, Bulgaria, a sustinut concerte si a participat la numeroase festivaluri in tara.



In acelasi an, grupul a inregistrat, la Electrecord, "Celelalte Cuvinte II", disc care a aparut pe piata in 1990. De mentionat este faptul ca piesele care au aparut pe albumele de vinil de mai sus sunt rodul activitatii compozitionale a grupului din perioda ‘81-‘84.



Trupa a acceptat prima aparitie TV imediat dupa Revolutie, in martie 1990, in cadrul emisiunii lui Petre Magdin, "Tele-Top". A fost prezentat videoclipul "Comoara".



In 1992 a aparut albumul "Se lasa rau" si trupa a realizat anul urmator clipul video, "Cina dragonului", difuzat pe postul de televiziune national. In acei ani, grupul si-a continuat activitatea concertisica: turnee in tara, concerte, festivaluri rock in Ungaria.



In 1994 a fost lansat albumul "Armaghedon" si clipul "Asa e viata mea".



In 1995, Celelalte Cuvinte a participat la festivalul international "Skip Rock", de la Bucuresti, alaturi de grupul german Kreator, din Germania. In acelasi an, Radu Manafu s-a retras din grup.



In 1996, grupul a lansat cu Electrecord albumul "Vinil Collection", ce contine o parte dintre piesele inregistrate si editate pe cele trei viniluri Electrecord din perioada ‘85-‘90.



In 1997 este realizat albumul "Ispita" care a fost, din pacate, editat numai pe MC, intr-un tiraj limitat. Cu acest prilej, din propriile resurse, Celelalte Cuvinte a realizat videoclipul "Pasarea de plumb".



In perioada 1997-2000 aparitiile in concert au fost mai rare. In acest timp s-a lucrat intens la un nou album. Activitatea concertistica a grupului s-a restrans in principal la cluburi (Bucuresti, Cluj, Constanta, Oradea) si la cateva aparitii in festivaluri si concerte in aer liber - la Brasov, Iasi, Cluj, Deva, Sighisoara, Timisoara.



La inceputul lui 2001 trupa a hotarat sa nu mai apara in public pana la terminarea si finisarea inregistrarilor noului album. Acestea au avut loc la sfarsitul anului 2002. Pentru acest material discografic, Celelalte Cuvinte a semnat un contract cu Intercont Music, in 2003.



Grupul a revenit in atentia publicului in calitate de cap de afis la festivalul "Top T" de la Buzau, dar si cu participarea la festivalul "Maximum Rock", organizat la Cluj. Pe data de 12 iulie 2003, trupa Celelalte Cuvinte a sustinut un concert de come-back, la Arenele Romane, unde a fost intampinata cu multa caldura de fani, al caror numar, este, in mod paradoxal, in crestere.



In 2004 a lansat albumul "NOS" si a continuat sa sustina concerte. Linia conceptuala a albumului "NOS" dezvolta si dezbate ideea ca exista si efecte negative datorate utilizarii excesive si exclusive ale mijloacelor de comunicare electronice.



In 2006, trupa Celelalte Cuvinte a aniversat 25 de ani intr-un turneu prin cele mai importante orase din Romania. La Bucuresti, spectacolul aniversar s-a tinut in Sala Mare a Teatrului National, cu casa inchisa.



In 2008, Celelalte Cuvinte a lansat un nou album, "Stem", promovat printr-un turneu in marile orase. "Stem" a fost produs de TVR Media. Prima piesa a acestei colectii, "Zmeie", a beneficiat de un videoclip produs de Doru Ionescu.



In 2009-2010, trupa a continuat seria de concerte prin cluburi, in Bucuresti si in tara. Sfarsitul anului 2010 a fost generos cu fanii Celelalte Cuvinte. Dupa intalniri concertistice cu fanii din toata tara, Celelalte Cuvinte a sarbatorit "29 de ierni" intr-un concert sold-out in The Silver Church, unul dintre cele mai mari cluburi din Bucuresti, dedicat spectacolelor live. Peste 900 de fani au aniversat 29 de ani de cariera a uneia dintre cele mai iubite trupe rock din Romania, intr-un show de peste trei ore.



In 2011 Celelalte Cuvinte celebreaza 30 de ani de muzica.