THE SHAPE OF THINGS - ora: 19

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
235

Voteaza & Distribuie

Descriere

THE SHAPE OF TINGS (Forma lucrurilor) de Neil LaBute
cu: Mihaela Sirbu, Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu,
Serban Pavlu
Regia: Vlad Massaci
Scenografia Andu Dumitrescu
Durata: 150 min (fara pauza).
Pret bilete: 25 lei (integral) si 20 lei (redus pentru elevi, studenti si pensionari)

Biletele se pot rezerva prin telefon la numerele 021 3 103 103 sau 0723 103 103 si pe e-mail la adresa bilete@teatrulact.ro.

Povestea este aceea a lui Pygmalion si a Galateei, dar pe dos - in sensul ca femeia este cea care il creeaza pe barbat. Atata doar ca "obiectul", surprins in procesul de transformare, nu cunoaste intentia maestrei. Pe scurt, o tanara vizitatoare a unui muzeu este apostrofata timid de un supraveghetor supraponderal si conformist. Intre cei doi se naste o idila. Tonul este dat de tanara, care se dovedeste a fi studenta la arte. Cei doi se intalnesc si formeaza un cuplu foarte modern. Transformarea barbatului e totala, pana acolo incat isi scandalizeaza prietenii, o pereche mai provinciala si singura lui zestre in noua relatie. Nuantele manipularii sunt extrem de fin sugerate, comportamentul personajului central schimbandu-se vazand cu ochii. Nici al "maestrei" nu ramane acelasi. Asistam la schimbarea ei care atinge punctul culminant odata cu sustinerea licentei: o sculptura umana vie - iubitul ei.

(Nicolae Prelipceanu, ROMANIA LIBERA, 24 mai 2004)

LaBute merge si In Forma lucrurilor oarecum in contra valului noii dramaturgii, in tratarea unor teme obsesive ca violenta si cruzimea care ne inconjoara. El refuza amoralitatea postmodernista, preferand un punct de vedere solid asupra moralitatii. Un love-story cotidian devine o meditatie nelinistitoare despre relatia dintre arta si non-arta, normalitate si anormalitate. Pana unde pot fi calcate tabuurile in viata, dar si in arta? O studenta la arte plastice joaca comedia dragostei, folosindu-se de propriile trairi erotice pentru lucrarea de licenta. Isi trateaza partenerul ca pe un cobai, experimentand cu trupul si sufletul acestuia. Acest performance body-art, crud si cinic, devine o expresie a alienarii unei societati in care "totul este de vanzare".

(Ludmila Patlanjoglu, COTIDIANUL, 1 octombrie 2004)