The Pink Panther 2

Detalii

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 8 ani si 3 luni
Vizualizari
1289

Voteaza & Distribuie

Descriere


Saptamana 20 - 26 martie


The Pink Panther 2

Vineri-Joi 15:45The Pink Panther 2

Saptamana 27 martie - 2 aprilie


The Pink Panther 2

Vineri 14:15The Pink Panther 2
Sambata-Duminica 12:15 14:15

Luni-Joi 14:15SONY PICTURES Releasing International

METRO-GOLDWYN-MAYER PICTURES si COLUMBIA PICTURES


PrezintaO productie ROBERT SIMONDS

STEVE MARTINESTE DIN NOU INSPECTORUL CLOUSEAUinPANTERA ROZ 2

(The Pink Panther 2)

2009, color, format Flat 1:1.85, 96 mincuJEAN RENOALFRED MOLINA


EMILY MORTIMER


si ANDY GARCIAMuzica – Christophe Beck

Costumele – Joseph G. Aulisi


Scenografia – Julia WongMontajul – Rusty SmithImaginea – Denis Crossan, BSCProducatori executivi – Ira Shuman, Shawn LevyScenariul – Scott Neustadter & Michael H. Weber si Steve MartinProducator: Robert SimondsRegia – Harald Zwart


AG (audienta generala) Premiera : 13 februarie 2009


In Bucuresti : Hollywood Multiplex, Movieplex Plaza, Starplex (Auchan Hipermarket), Cityplex


In Cluj: CinemaCity Multiplex, Cinema Odeon/Polus Center – Comuna Floresti Cluj-Napoca


In Timisoara, Iasi si Bacau : CinemaCity Multiplex


In Constanta: Cityplex


PANTERA ROZ 2


PRODUCTIA


The Pink Panther 2, urmarea hitului din 2006, il prezinta din nou pe Steve Martin in rolul stangaciului detectiv francez, Inspectorul Jacques Clouseau. Imediat dupa furtul unor legendare comori, intre care se numara si inestimabilul diamant Pantera Roz, Inspectorul sef Dreyfus (John Cleese) se vede nevoit sa-l desemneze pe Clouseau ca membru al echipei internationale de detectivi si experti insarcinati sa-l prinda pe hot si sa recupereze pretioasele bunuri. Martin este acompaniat de staruri ca Jean Reno (in rolul lui Ponton, partenerul sau) si Emily Mortimer (in rolul lui Nicole, tinta timidelor sale sentimente de afectiune). Vestita echipa de investigatori ii mai cuprinde si pe Andy Garcia, Alfred Molina, Yuki Matsuzaki (Letters from Iwo Jima) si starul Bollywood, Aishwarya Rai Bachchan. In film mai apare si Lily Tomlin. Actiunea se desfasoara la Paris si Roma.


Metro-Goldwyn-Mayer Pictures si Columbia Pictures prezinta o productie Robert Simonds, Pantera roz 2. Starurile filmului sunt Steve Martin, Jean Reno, Alfred Molina, Emily Mortimer, Aishwarya Rai Bachchan, si Andy Garcia, alaturi de Lily Tomlin si John Cleese. Regia e asigurata de Harald Zwart, iar productia ii apartine lui Robert Simonds. Scenariul este scris de Scott Neustadter & Michael H. Weber si Steve Martin, dupa o povestire de Scott Neustadter & Michael H. Weber. Filmul este o urmare a filmelor cu Pantera roz, de Blake Edwards. Personajele sunt inspirate de Maurice Richlin & Blake Edwards. Producatorii executivi sunt Ira Shuman si Shawn Levy. Directorul de imagine este Denis Crossan, BSC. Scenografia este asigurata de Rusty Smith. Montajul este realizat de Julia Wong. Joseph G. Aulisi este designerul de costume, iar Christophe Beck a compus muzica.


STEVE MARTIN SE INTOARCE IN ROLUL INSPECTORULUI CLOUSEAU


Dupa ce Steve Martin a readus la viata legendara comedie Pantera roz, in 2006, realizarea unei serii s-a dovedit a fi o urmare fireasca si fericita pentru el. "Imi place la nebunie sa-l interpretez pe Clouseau," spune Martin. "A trebuit sa mai lucrez putin la accent, dar nimic mai mult, pentru ca totul mi se parea familiar, ca o vizita a unui vechi prieten. Rolul acesta imi da sansa de a realiza o comedie completa; Clouseau este un personaj excesiv, inocent si copilaros. In acelasi timp, lui i se pare ca tine sub control toate situatiile, ceea ce cred ca reprezinta o alta sursa a comicului. Asa incat, atunci cand s-a ivit oportunitatea de a realiza o urmare, raspunsul meu nu a putut fi altul decat afirmativ."


Regizorul Harald Zwart adauga, "Publicul il iubeste pe Clouseau. El are o inima cat casa, si desi face o groaza de greseli, ele nu se datoreaza decat unei stangacii naive. El se straduieste din rasputeri, doar ca stradaniile lui nu se termina intotdeauna cu bine."


Emily Mortimer, care revine in rolul lui Nicole – de care Clouseau e indragostit lulea – remarca faptul ca cele doua filme in care Martin il interpreteaza pe Clouseau se potrivesc perfect cu restul seriei. "Personajul acesta a prins la public in anii 1960 si e inca atragator si in zilele noastre. Acest papa-lapte are un sarm al lui, care il scoate la liman, atragand publicul ca un magnet."


"Ceea ce a realizat Steve in mod stralucit nu a fost pentru a aduce un omagiu lui Peter Sellers, ci pentru a duce mai departe spiritul lui Clouseau, pe care sa-l mentina la cotele cele mai inalte ale esentei lui," spune Alfred Molina, care s-a alaturat distributiei in rolul lui Pepperidge, un membru al vestitei echipe de detectivi aflata in urmarirea marelui hot, Tornado, care revenise in bransa special pentru a da lovitura asupra celor mai renumite comori de pe mapamond.


Nu toata lumea e inamorata de un astfel de personaj. "Eu am intalnit in Anglia oameni care seamana cu acest Clouseau," spune John Cleese. "Noi ii denumim ‘pronoici’ – iar asta e un fel de antonim pentru paranoici. Oamenii astia cred ca toata lumea ii iubeste si tine cu ei, cand de fapt nu ar avea niciun motiv sa o faca. Cred ca si Clouseau e la fel. Lui Clouseau nici nu-i trece prin minte ca oamenii nu-l pot suferi – nu-si da seama ca e o pacoste pe capul lor."


Jean Reno subliniaza, "Revenirea mea la rolul lui Ponton nu se datoreaza numai personajului ci si prieteniei mele cuSteve Martin. Imi place de el atat ca actor cat si ca om si chiar ca filozof si artist adevarat. El este un cunoscator rafinat al actoriei si stie sa-i faca pe oameni sa rada. La prima Pantera roz am facut o echipa grozava, asa ca sunt fericit sa fac acest film cu el, sa particip la aventura, sa fiu din nou Ponton."


LUMEA PANTEREI ROZ


Realizatorii Panterei au ales sa creeze o lume atemporala, clasica, romantioasa, ca un fel de ilustrata pentru turisti—ea ne infatiseaza un Paris cu cafenele pe trotuar, florarese, pictori stradali si masini cu design ciudat, influentata de filmele Madeleine, The Red Balloon, ale regizorului Jacques Tati, sau Ratatouille. In timp ce actiunea se petrece in Parisul modern, apar totusi si elemente anacronice, inclusiv masinile colorate si ciudate care se invart doar in filme in jurul Arcului de Triumf si care au fost introduse intentionat in film.


"Clouseau este un reprezentant al Frantei," observa producatorul executiv Ira Shuman, "asa ca am dorit sa traiasca in lumea aceea specific frantuzeasca, din cartile de povesti – nu e vorba de Parisul actual, cu zgarie nori din otel si sticla, ci de orasul vechi pe care-l stim si-l iubim cu totii."


Directorul de imagine Denis Crossan, BSC, care a colaborat cu regizorul Harald Zwart pentru filmul Agent Cody Banks, adauga, "Lumea lui Clouseau este contemporana, dar este o lume adaptata universului lui; deindata ce-l introduci intr-o situatie reala, unde totul este pertinent si adevarat, totul pare sa nu mai functioneze. Asa incat eu am pornit de la ideea ca trebuie sa fie un fel de lume hollywoodiana, iar la asta ne-au ajutat enorm decorurile si costumele."


Scenograful Rusty Smith, care a lucrat si el cu Zwart la filmul Cody Banks, spune, "Harald vroia sa-i aduca un omagiu lui Jacques Tati, comicul si regizorul francez, incercand sa dea filmului o patina retro sau nostalgica. Chiar daca acum avem microfoane moderne si analize ADN, asa se petrecea totul pe vremea lui. "


Publicul filmului este uimit de parada vehiculelor de epoca care populeaza strazile Parisului in Pantera Roz 2, in special Citroenul DS 19 albastru, fabricat in 1968, condus la inceputul filmului de catre masinistul furios care-i refuza lui Clouseau tichetul de parcare, demarand apoi cu Inspectorul agatat de masina.


Realizatorii au mai populat strazile din film cu un Glas Goggomobil din 1957, un Fiat Polsky din 1972, un Renault Dauphine din 1962, si un Austin A30, din 1952, o camioneta de flori Vespa Ape P501, sau un Citroen 2CV din 1972. Masinile de pompieri sunt Unimogs si Pinzgauers, vehicule de urgenta elvetiene sau europene. Echipa americana de filmare a gasit aceste vehicule in Cumberland, Rhode Island, unde compania care le importa le transforma la standarde americane si le vinde americanilor ca vehicule de distractie.


Simfonia Accentelor
Pentru ca toate personajele din film vorbesc cu accent, "a trebuit sa ne asiguram de faptul ca fiecare isi va tine accentul in frau," subliniaza Simonds. "Cel mai scandalos accent va trebui sa-i apartina lui Clouseau. Jessica Drake, profesoara noastra de dialecte, din primul film, s-a intors pentru o noua runda, oferindu-ne si de data aceasta colacul de salvare."


"Invatarea diferitelor dialecte depinde foarte mult de calitatile elevului si de mediul din care provine," remarca Drake, care a inceput ca actrita si a studiat apoi vorbirea si dialectele la Juilliard School si alte institutii de invatamant. "In primul film, am avut variatii numai pe tema francezei. In Pantera roz 2, il avem pe Steve, care este foarte american, cu un accent frantuzesc minunat, in care intervine si nota personala a lui Clouseau. Franceza lui Clouseau ajunge la cote mai inalte pentru ca este creatia unica a lui Steve. Dintr-un sunet se poate crea chiar un calambur, care, de unul singur, poate face ca o scena sa devina comica. Emily, care e britanica, arboreaza si ea un accent frantuzesc frivol, de dragul lui Clouseau. Andy, care e Cubano-American, foloseste un accent italian, iar Yuki, unul japonez. Alfred, care a englez, vorbeste o engleza britanica nazala si pretioasa, iar Aishwarya vorbeste engleza asa cum o vorbesc indienii."


"Englezii au considerat intotdeauna ca franceza suna ciudat," observa John Cleese. "Nu stiu de ce ni se pare ridicola. Respectam rusa sau germana, dar accentul frantuzesc ni se pare amuzant."


PRODUCTIA


In prima saptamana filmarile s-au derulat la Paris. Actorii si echipa s-au deplasat la Turnul Eiffel (pentru scena in care reapare Clouseau), la Pont de l"Archevéché din spatele catedralei Notre Dame (pentru conferinta de presa in care toti detectivii, in afara de Clouseau il identifica pe Tornado), pe o straduta veche din cartierul Marais (unde se afla blocul in care locuieste Clouseau), la Chateau Ferriere in afara Parisului (pe mosia Avellaneda), la Scoala Nationala de Arte si Meserii (exterioarele folosite pentru Palatul de Justitie si Vatican) si mai ales la Le Petit Palais (exterioarele pentru scena din punctul culminant al filmului) si Le Grand Palais—imensul centru expozitional,recent renovat, construit cu peste 100 de ani in urma, in care marele diamant Pantera roz se afla expus.


De la Paris, productia s-a mutat la Boston, oras pe care scenograful Rusty Smith il considera "Chintesenta europenismului in America, pentru ca tradeaza o importanta influenta franceza."


DISTRIBUTIA

Steve Martin (Clouseau / Scenariul), unul dintre cei mai polivalenti performeri din industria cinematografica de azi—actor, comic, autor, dramaturg, producator – a repurtat succese ca scriitor si actor in cele mai populare filme din istoria recenta a cinematografiei.


Anul trecut, Martin a aparut comedia de succes Baby Mama. De asemenea el a produs si scris povestea pentru filmul dramatic Traitor.


In 2007, Martin a publicat doua volume: Our Alphabet Book, o carte pentru copii, la care a contribuit prietenul sau, Roz Chast, ilustratorul de la The New Yorker si o carte autobiografica, Born Standing Up.


In februarie 2006, Martin a jucat in Pantera roz rolul Inspectorului Clouseau, care fusese lansat si adus pe culmile gloriei de Peter Sellers.


In 2005, Martin a obtinut aplauzele criticii pentru filmul Shopgirl, jucat alaturi de Claire Danes si Jason Schwartzman. Scenariul a fost scris de Martin si adaptat dupa nuvela sa de succes, cu acelasi nume.


De Craciunul anului 2003, Martin a aparut in filmul cu cele mai mari incasari din viata lui, Cheaper by the Dozen, in regia lui Shawn Levy. Comedia de familie a avut incasari de peste 135 milioane dolari pe piata interna. Craciunul anului 2005 a lansat mult asteptata urmare, Cheaper by the Dozen 2, cu distributia originala, la care s-a adaugat si o familie rivala, condusa de Eugene Levy. In Februarie 2003, Martin a jucat alaturi de Queen Latifah in blockbuster-ul, Bringing Down the House, comedie care a incasat 132,7 milioane dolari.


Martin a fost gazda celei de-a 75-a Festivitate de decernare a premiilor Academiei in 2003, fiind pentru a doua oara in postura de prezentator, dupa cea de-a 73-a Festivitate Oscar. Cea de-a 75-a Festivitate de decernare a premiilor Academiei a fost nominalizata la sapte premii Emmy, inclusiv o nominalizare pentru interpretare individuala deosebita intr-un program de varietati sau muzical.


Nascut la Waco, Texas si crescut in Southern California, Martin a devenit scenarist de televiziune la sfarsitul anilor 1960, obtinand un premiu Emmy pentru scenariul serialului de succes "The Smothers Brothers Comedy Hour." Pana la sfarsitul acestui deceniu, el a inceput sa interpreteze propriile sale materiale in cluburi si la televiziune.


Lansandu-se in show-ul lui Johnny Carson, "Tonight Show," Mr. Martin a continuat sa fie gazda mai multor emisiuni, cum ar fi seria "Saturday Night Live" si sa joace sau sa scrie scenariul pentru patru emisiuni speciale de televiziune foarte apreciate.


Primul Project cinematografic al lui Martin, The Absent-Minded Waiter, un film scurt pe care l-a scris si interpretat, a fost nominalizat in 1977 la premiul Academiei. In 1979, el a trecut la filme artistice, scriind si interpretand filmul The Jerk, in regia lui Carl Reiner.


In 1984, Martin a primit premiul pentru cea mai buna interpretare din partea New York Film Critics Association si a National Board of Review pentru rolul, alaturi de Lily Tomlin, din All of Me, cea de-a patra sa colaborare cu scenaristul si regizorul Carl Reiner.


In 1987, hit-ul sau, Roxanne, o adaptare moderna a legendei lui Cyrano de Bergerac, i-a adus lui Martin nu numai aprecierea publicului, ci si premiul pentru interpretare din partea Los Angeles Film Critics Association si pentru cel mai bun scenariu din partea Writer Guild of America. De mentionat ca Martin a fost si producatorul executiv al acestui film.


In 1991, Martin a scris si jucat, dar a si participat la productia executiva a comediei de mare success, L.A. Story, un love story din Los Angeles; In acelasi an, filmul sau Father of the Bride, a primit People’s Choice Award pentru cel mai iubit actor de comedie dintr-un film artistic. In 1992, el a jucat in comedia Housesitter, alaturi de Goldie Hawn, obtinand, pentru al doilea an consecutiv, People’s Choice Award pentru cel mai indragit actor de comedie.


In 1996, cu ocazia urmarii hit-ului Father of the Bride, el a fost nominalizat la premiul Golden Globe. In 1997, el a primit aprecierile criticii pentru interpretarea din thrillerul regizorului David Mamet, The Spanish Prisoner.


In toamna anului 1993, prima piesa originala a lui Martin, comedia-drama "Picasso at the Lapin Agile," a fost jucata la prestigiosul teatru Steppenwolf Theatre, din Chicago si urmata de cronici laudative si aprecieri ale criticii si publicului de pe intreg teritoriul Americii. In 1996, Martin a fost rasplatit cu o retrospectiva a carierei, prezentata de American Film Institute’s Third Decade Council in cadrul U.S. Comedy Arts Festival. La ceremonie lui Martin i-a fost decernat premiul Lifetime Achievement Award. In 2004 Martin a fost premiat pentru cariera sa cinematografica de catre American Cinematheque.


Dupa succesul primei sale nuvele Shopgirl, cea de-a doua nuvela a lui Martin, The Pleasure of My Company, publicata de Hyperion, s-a aflat din nou pe lista de bestseller-uri la nivel national, inclusiv a New York Times. El a realizat o colectie de scrieri comice, Pure Drivel, iar lucrarile sale au aparut frecvent in The New Yorker si New York Times.


Jean Reno (Ponton) este renumitul actor francez care a reusit sa castige o recunoastere rapida in randul publicului american datorita rolurilor principale din blockbuster-ele Mission: Impossible ,Godzilla, The Professional ,Ronin. Reno a jucat recent alaturi de Steve Martin in The Pink Panther alaturi de Tom Hanks in filmul Sony Pictures, The DaVinci Code, in regia lui Ron Howard. Ambele pelicule au fost pe primul loc la box office si au repurtat succese internationale rasunatoare. Reno produce in prezent Couples Retreat in Bora Bora, alaturi de Vince Vaughn si John Favreau. Reno va putea fi urmarit in curand in Armored, alaturi de Laurence Fishburne, film care va fi lansat pe ecrane in septembrie 2009.Reno este unul dintre cei mai respectati actori francezi; a jucat in comediile blockbuster Tais Toi si Les Visiteurs, care a devenit, chiar de la lansare, filmul cu cele mai mari incasari la box office-ul francez din istorie. Urmarea sa, Les Visiteurs II, de asemenea a batut recordul de incasari.


Actorul a mai avut o colaborare exceptionala si cu renumitul regizor francez Luc Besson. In afara de filmul The Professional, el a mai jucat si in alte filme ale lui Besson: Le Dernier Combat, Subway , The Big Blue si thriller-ul de succes La Femme Nikita. Cei doi au mai colaborat si pentru Wasabi, in care Reno a detinut de asemenea rolul principal.


Nascut la Casablanca din parinti spanioli, Reno si-a indeplinit visul de a juca in Franta, dupa ce si-a satisfacut stagiul militar in Germania. Debutul sau pe ecran a avut loc odata cu filmul francez Claire de Femme in regia lui Costa Gavras.


Printre alte filme americane in care a jucat se numara For Roseanna , French Kiss, Rollerball, Flyboys si filmul animat al Dreamworks, Flushed Away in care si-a imprumutat vocea personajului Le Frog. El a realizat prima sa regie de opera la Teatrul Regio din Torino, cu Manon Lescaut de Puccini.


ALFRED MOLINA (Pepperidge) este un actor plurivalent, de mare succes, avand o activitate prodigioasa care include peste 70 de filme, spectacole de televiziune, si productii teatrale.


Molina a terminat de curand filmarile la Disney pentru pelicula lui Mike Newell, The Prince of Persia si pentru versiunea lui Julie Taymor a piesei shakespeariene The Tempest, cu Helen Mirren, Chris Cooper & Djimon Hounsou. In plus, el a putut fi urmarit recent in filmele independente Nothing Like the Holidays , The Little Traitor. In viitor, el va aparea in An Education cu Emma Thompson si Peter Sarsgaard, care va fi lansat la urmatorul Festival de film Sundance.


Printre alte filme ale sale se numara: Chocolat, Hoax The Da Vinci Code , Spider-Man 2, Identity, Coffee and Cigarettes. Frida, i-a adus nominalizari pentru cea mai buna interpretare in rol secundar din partea BAFTA, Screen Actors Guild, Chicago Film Critics Association, si Broadcast Critics Association.


Molina si-a facut debutul in film odata cu rolul de mica amploare din Raiders of the Lost Ark dupa care a primit un rol mai important, rolul unui marinar sovietic in Letter to Brezhnev. Notorietatea si-a castigat-o in 1987 odata cu rolul lui Kenneth Halliwell, tragicul iubit al lui Joe Orton din Prick Up Your Ears. In 1998, Molina a obtinut distinctii pentru complexa sa interpretare din filmul lui Paul Thomas Anderson, Boogie Nights, care a castigat premiul Screen Actors Guild pentru interpretarea data de intreaga echipa actoriceasca intr-un film dupa o piesa de teatru.


AISHWARYA RAI BACHCHAN (Sonia) este una dintre cele mai proeminente vedete ale Bollywood. Frumoasa indianca a ajuns pe scena dupa ce a cucerit mapamondul prin frumusetea, tinuta si istetimea ei, la concursul Miss World 1994, unde a castigat ravnita coroana. Fosta studenta la arhitectura a devenit in scurt timp cel mai faimos model al Indiei, lansand campanii de promovare pentru Pepsi sau aparand in revista Vogue. Cei mai renumiti regizori ai Bollywood s-au inghesuit sa lucreze cu Ash. Filmul ei de debut, Iruvar (1997) in regia lui Mani Rathnam, a fost apreciat de critica, iar pentru interpretarea din filmul lui Rahul Rawail …Aur Paar Ho Gaya (1997) ea a obtinut premiul pentru cel mai bun debut.


Steaua sa a continuat sa se ridice pe firmament, iar in 2002 ea a lucrat din nou cu Sajay Leela Bhansali la filmul Devdas. Devdas este cel mai ambitios si reusit film din istoria Bollywood. El a devenit primul film realizat de Bollywood care s-a bucurat de o prezentare speciala la Festivalul de film de la Cannes de anul trecut si care a intrecut toate recordurile de incasari, in India si Statele Unite.


2003 i-a adus oportunitati si mai mari. Rai Bachchan a fost prima actrita indiana care a devenit membru al juriului la Festivalul de film de la Cannes. De asemenea ea este membra a echipei de elita L"Oreal Dream Team, alaturandu-se unor frumuseti mondiale cum ar fi Catherine Deneuve & Beyonce, devenind ambasadorul international al acestui renumit brand. Figura ei a aparut pe copertile revistelor India Today, sau prestigioasa TIME Magazine. Time Magazine au inclus-o chiar pe lista celor "100 cei mai influenti oameni ai lumii de azi."


Anul 2004 o gaseste pe Rai Bachchan jucand primul ei rol de limba engleza in filmul Bride & Prejudice. Totodata ea a devenit prima femeie din India care a fost imortalizata in ceara la muzeul figurilor de ceara Madame Tussaud din Londra.


2007 a reprezentat pentru ea lansarea filmului produs de legendarul Dino De Laurentiis, The Last Legion in care a jucat alaturi de Colin Firth si Sir Ben Kingsley. In aprilie anul trecut, Aishwarya s-a casatorit cu actorul Abhishek Bachchan. Acum apare in mult asteptatul film Jodhaa Akbar,al cunoscutului regizor Ashutosh Gowariker.


ANDY GARCIA (Vicenzo) este apreciat si a fost rasplatit pentru cariera sa de actor, producator, dar si compozitor si muzician.


In 2006, el a debutat ca regizor cu filmul The Lost City, un proiect la care se gandea de 17 ani. Filmul a fost produs in asociere cu casa de productie a lui Garcia, CineSon Productions. Garcia a compus muzica originala a filmului, coloana sonora a filmului, care prezinta mai multe legende ale muzicii cubaneze.


The Lost City i-a adus lui Garcia premiul pentru cea mai buna regie si cel mai bun film la Imagen Awards, in 2006. De asemenea el a primit de curand o nominalizare la premiul pentru cea mai buna regie, in 2007, la Alma Awards. Recent, Garcia a terminat filmarile pentru City Island, film pe care l-a produs sub egida CineSon Productions.


Printre realizarile sale recente se numara rolul titular din drama biografica Modigliani, Twisted. In plus, Garcia a facut parte din distributia de nume celebre care a realizat filmele de succes ale lui Steven Soderbergh Ocean’s Eleven, Ocean’s Twelve si Ocean’s Thirteen.


Anterior, Garcia a obtinut nominalizari la premiile Academiei si la Globul de aur pentru cel mai bun rol secundar in filmul lui Francis Ford Coppola, The Godfather Part III in 1990. In anul urmator, el a obtinut o nominalizare la Emmy si o a doua nominalizare la Golden Globe pentru portretul celebrului trompetist cubanez, Arturo Sandoval, pe care l-a realizat in filmul biografic al HBO in 2000, "For Love or Country: The Arturo Sandoval Story."


Garcia a fondat compania de productie CineSon Productions in 1991. Sub egida CineSon, el si-a facut debutul regizoral odata cu filmul documentar muzical Cachao…ComoSu Ritmo No Hay Dos (Like His Rhythm There Is No Other), despre legendarul creator al ritmurilor de Mambo, Israel López "Cachao."


In cadrul activitatii sale muzicale, Garcia a produs si interpretat muzica din Volumele I si II ale "Cachao –- Master Sessions" (Crescent Moon/Sony), primul castigand premiul Grammy in 1994, iar cel de-al doilea o nominalizare la Grammy in 1995. CD-ul "Cachao – Cuba Linda" (EMI Latin), produs de CineSon-ul lui Garcia, a fost nominalizat in 2001 la Premiul Grammy, iar in 2000 la Latin Grammy Award. Garcia a castigat ambele premii, atat Grammy cat si Latin Grammy pentru cea mai recenta colaborare a sa cu Israel Lopez "Cachao," "¡Ahora Sí!", cel de-al patrulea disc al lor sub egida CineSon, lansat in 2004.


JOHN CLEESE (Inspectorul sef Dreyfus) este de mult timp unul dintre talentele cele mai creative si influente ale industriei cinematografice in materie de comedie. Publicul de astazi il cunoaste datorita aparitiilor sale pe marele ecran in rolul Q, din filmul cu James Bond, Die Another Day – sau rolul R, din The World is Not Enough – sau Nearly Headless Nick, din seria Harry Potter. El se afla in spatele vocii regelui Harold din Shrek 2 si Shrek the Third. Rolul sau recent, Lyle Finster din sitcom-ul televiziunii NBC, "Will & Grace", i-a adus ce a de-a treia nominalizare la premiul Emmy (dupa ce a castigat un Emmy pentru rolul din "Cheers," si a primit o nominalizare pentru aparitia in calitate de guest din "3rd Rock from the Sun"). Cel mai recent film in care a aparut este The Day the Earth Stood Still.


Cleese s-a nascut in Anglia si a devenit cunoscut pentru rolul din comedia clasica de mare succes "Monty Python’s Flying Circus," in care a jucat si la al carei scenariu a participat. Serialul, care a fost lansat de BBC in 1969, a devenit un hit in Europa, iar ulterior, in 1972, a facut furori in Statele Unite. Show-ul a stat la baza mai multor filme, printre care comediile Monty Python and the Holy Grail, The Life of Brian si The Meaning of Life. Ulterior au aparut si inregistrari video sau CD-uri cu Monty Python.In 1988, Cleese a scris, produs si jucat in comedia de mare succes A Fish Called Wanda, pentru care a obtinut nominalizari la Oscar si BAFTA pentru cel mai original scenariu, alaturi de un premiu BAFTA si o nominalizare la Golden Globe, pentru cea mai buna interpretare. El a mai participat la scenariul si productia urmarii Fierce Creatures, in care a si jucat. Printre alte filme in care a jucat se numara Charlie’s Angels: Full Throttle, The Out-of-Towners, Rat Race, The Jungle Book, Mary Shelley’s Frankenstein, Silverado, Clockwise, Time Bandits si The Great Muppet Caper.
REALIZATORII


HARALD ZWART (regia) s-a nascut in Olanda si a copilarit la Fredrikstad, in Norvegia, unde a inceput sa faca filme inca de la varsta de opt ani. A urmat studiile la prestigioasa Dutch Film Academy din Amsterdam. Dupa ce a realizat, ca student, filmul Gabriel’s Surprise, care a fost prezentat la televiziunea scandinava, el a inceput sa primeasca oferte pentru regia unor reclame de televiziune, ajungand unul dintre regizorii cei mai apreciati ai Europei, in domeniul publicitar si al video-clipurilor muzicale. Pentru munca sa din advertising a primit numeroase premii printre care si titlul de regizor al anului (in 1998) la gala londoneza Midsummer Awards.


In 1997, Zwart si-a facut debutul in filmul artistic odata cu Commander Hamilton, un mini-serial in patru parti pentru televiziunea scandinava, care a starnit aprecierea fara precedent a publicului si criticii. O versiune prescurtata a serialului a fost difuzata in cinematografe devenind filmul cu cele mai mari incasari al anului.


Debutul in cinematografie a urmat in 2001, cand Zwart a regizat One Night at McCool’s cu Liv Tyler, Michael Douglas, Matt Dillon si Paul Reiser.


Zwart a continuat apoi cu Agent Cody Banks. In prezent, el se afla in faza de pre-productie cu remake-ul The Karate Kid, care se va turna in China si-i va avea pe generic pe Jaden Smith si Jackie Chan.


SCOTT NEUSTADTER & MICHAEL H. WEBER (Scenariul /povestirea) s-au intalnit in 1999, cand Weber a aplicat pentru o functie de stagiar, iar Neustadter l-a angajat pentru jobul respectiv. De la vanzarea primului lor scenariu de succes, in 2005, ei au continuat sa scrie numeroase proiecte cinematografice pentru Sony, Universal, 20th Century Fox, Paramount, si Fox Searchlight, inclusiv semi-autobiograficul (500) Days of Summer.


DENIS CROSSAN (Imaginea) a lucrat pentru prima data cu regizorul Harald Zwart pentru filmul de succes Agent Cody Banks, dar au colaborat dupa aceea la o intreaga serie de spoturi publicitare inventive, castigand mai multe premii internationale.


Printre alte creatii ale lui Crossan se numara I Know What You Did Last Summer Incognito ,in regia lui John Badham, Nostradamus, de Roger Christian, The Real McCoy (in regia lui Russell Mulcahy), Silent Scream (de David Hayman, cu Iain Glen; care a primit premiul pentru cel mai bun film la—Scottish BAFTA si premiul Best British Film—la Edinburgh Festival).


Julia Wong (Montajul) s-a nascut si si-a petrecut prima parte a vietii la Philadelphia. In timpul studiilor la scoala de film de la Temple University, ea a obtinut recunoasterea asociatiei American Cinema Editors (A.C.E.), care i-a acordat premiul Eddy pentru cel mai bun montaj realizat de un student. Dupa ce a fost editor secund pentru filmul lui Brett Ratner, After the Sunset, Ratner a cooptat-o pe Wong pentru montajul unor filme cu buget redus pe care le producea si pentru episodul pilot al filmului de televiziune, "Prison Break." Ea a realizat montajul blockbuster-ului lui Ratner, X-Men The Last Stand, alaturi de Mark Helfrich si Mark Goldblatt, film pentru care cei trei au obtinut premiul Golden Satellite pentru cel mai bun montaj.


CHRISTOPHE BECK (Muzica) a compus muzica pentru numeroase filme apartinand tuturor genurilor, de la comedia Bring It On si pana la adaptarea bestseller-ului Under the Tuscan Sun. Print