The Attic InContext

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 2 ani si 1 luna
Vizualizari
455

Voteaza & Distribuie

Descriere

The Attic InContext
  • 21-25 iunie 2018
  • Slănic Moldova & Salina Târgu Ocna
  • Pe 25 mai 2018 se lansează la Slănic Moldova ediția a doua a rezidenței internaționale de creație InContext, proiect menit să revitalizeze potențialul geografic și turistic al stațiunii, să redinamizeze social și cultural orașul prin schimburi artistice de durată, prin suscitarea interesului comunității locale pentru arta contemporană și prin dezvoltarea creativității în școlile din regiune, participante în activitățile programului.

În premieră, ediția de anul acesta include și o colaborare cu platforma internațională de muzică The Attic. În cadrul rezidenței artistice InContext, The Attic va iniția un dialog între muzica indiană și contextul local dintr-o perspectivă etnomuzicologică și ecologică. Între 21-25 iunie, muzicieni contemporani români și vestici vor experimenta sonor interculturalitatea și interacțiunea dintre om și natură, acțiunea materializându-se la final într-un concert în salina Târgu Ocna. Colaborarea va culmina cu o serie de concerte susținute de artiști români, vestici și indieni, precum și o serie de performance-uri, DJ set-uri și workshop-uri cu copii din zona Slănic, toate urmărind să examineze relația sunetului cu natura precum și urmele omului pe Pământ.

Sub cerul liber: ediția a doua a rezidenței artistice internaționale InContext

În cadrul celei de-a doua ediții a rezidenței artistice internaționale InContext țara invitată este India, cu șase artiști vizuali, muzicieni și coregrafi, care timp de o lună vor lucra în spațiile Cazinoului din Slănic dar și în aer liber, în dialog cu natura, istoria și locuitorii orașului: duo-ul Sanjeev Khandekar și Vaishali Narkar, Lochan Upadhyay, Shilpa Rangnekar, Preethi Athreya și Sneha Khanwalkar. Alături de aceștia, sunt invitați artiștii români Silvia Amancei și Bogdan Armanu din Iași, proiectul sprijinind astfel artiștii tineri din regiune și facilitând colaborarea acestora cu artiști internaționali.

În cadrul rezidenței InContext, The Attic va curatoria o serie de concerte și DJ seturi susținute de artiști internaționali și români: Melanie Velarde (Germania), Stefan Fraunberger (Austria) attunes Călin Torsan (RO), Bogdana Dima (RO), Diana Miron (RO), Laurențiu Coțac (RO), Sian Brie (RO), Houschyar (Germania), Multumult (live) (RO), Mitoș Micleușanu (RO), Sașa Liviu Stoianovici (RO) & Dan Michiu (RO), PARADAIZ SNDSSTM (RO), Sillyconductor (RO), Somnoroase Păsărele (RO), Orbita Lacustră (RO), Miron Ghiu (RO), The Attic Soundsystem (RO) și alții.

Filtre

Gen festival: Muzica