Testare gratuita glicemie de Ziua Mondiala a Diabetului la Craiova

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Vizualizari
240

Voteaza & Distribuie

Descriere

Testeaza-ti gratuit glicemia si hemoglobina glicozilata
in perioada 13-14 noiembrie, in Piata Mihai Viteazu din Craiova!

In cazul diabetului, educatia insemna preventie si control.

In perioada 13-14 noiembrie 2011, intre orele 10:00 – 17:00, in Piata Mihai Viteazu din Craiova, se vor efectua testari gratuite ale glicemiei si hemoglobinei glicozilate, intr-un cort special amenajat la inițiativa companiei farmaceutice MSD, ca parte a platformei sociale Impreuna pentru viata, sanatate prin cunoaștere. Actiunile de testare a glicemiei fac parte din evenimentul Ziua Mondiala a Diabetului, care va fi marcata anul acesta la nivel national printr-o serie de actiuni desfasurate in perioada 12-14 noiembrie, la Craiova.

„Prin intermediul actiunii de testare gratuita a glicemiei si a hemoglobinei glicozilate ne dorim sa tragem un semnal de alarma cu privire la importanța prevenției si a controlului diabetului in randul romanilor", a declarat prof. univ. dr. Maria Moța, inițiatorul evenimentului si președinte ales al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Diabetul scade speranța de viața in medie cu 5-10 ani și este una din cauzele majore de moarte prematura in lume. Odata aparut, diabetul te insoțește toata viața, tocmai de aceea se schimba inevitabil și stilul de viața și intervine necesitatea monitorizarii periodice a valorilor de glicemie. Testarea gratuita a glicemiei si a hemoglobinei glicozilate este doar una dintre activitatile dedicate publicului larg de Ziua Mondiala a Diabetului. Manifestarea este prima actiune desfasurata in cadrul campaniei nationale Controleaza-ti Diabetul.

Pe langa actiunile de testare gratuita a glicemiei, craiovenii sunt invitati in perioada dedicata Zilei Mondiale a Diabetului la marsul biciclistilor voluntari „Sanatate pe doua roti. Impreuna impotriva diabetului", precum si la lansarea unui imn de lupta impotriva diabetului.

Prevalenta diabetului la nivel mondial este in continua crestere si, de aceea, Ziua Mondiala a Diabetului este, in fiecare an, un prilej de reamintire ca aceasta afectiune este o problema majora de sanatate publica și ca este foarte important sa ne testam periodic glicemia si hemoglobina glicozilata.

Initiatorii Zilei Mondiale a Diabetului din acest an sunt Asociația Romana de Educație in Diabet și Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Dolj. Partenerii științifici ai evenimentului sunt: Societatea Romana de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice si Federația Romana de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Pe plan local, manifestarea este susținuta de catre Primaria Municipiului Craiova, Consiliul Local Municipal, Consiliul Județean Dolj și Prefectura Județului Dolj in parteneriat cu Universitatea de Medicina și Farmacie din Craiova, Direcția de Sanatate Publica Dolj și Spitalul Clinic Județean de Urgența Craiova.

Va așteptam duminica si luni, 13 si 14 noiembrie, in intervalul orar 10:00 – 17:00, sa va testati gratuit glicemia si hemoglobina glicozilata in Piata Mihai Viteazu din Craiova!