Teatrul Maghiar Timisoara la Bienala Internationala de Teatru Reflex 2

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 8 ani si 2 luni
Vizualizari
339

Voteaza & Distribuie

Descriere

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely" din Timișoara participa la Bienala Internaționala de Teatru Reflex 2, care se desfașoara in perioada 16 – 30 martie 2012 la Sfantu Gheorghe, cu spectacolul ROSENCRANTZ SI GUILDENSTERN SUNT MORTI de Tom Stoppard, direcția de scena Victor Ioan Frunza, scenografia Adriana Grand.


ROSENCRANTZ SI GUILDENSTERN SUNT MORTI, distins in 2009 cu Premiul Uniter pentru cel mai bun spectacol și castigatorul Premiului pentru cel mai bun spectacol la cea de-a V-a editie a Festivalului Interetnic de Teatru de la Arad, in 2010, va reprezenta Timișoara si se va afla in compania unor teatre de referința din Europa și din țara, in cadrul celui mai interesant eveniment teatral al inceputului de an.


Spectacolul e programat in 23 martie, vineri, de la ora 18.30, in Sala Mare a Casei de Cultura.


REFLEX este un concept de festival teatral cu deschidere regionala programata, in sensul ca selectia Bienalei propune o viziune asupra fenomenelor teatrale, din ultimele doua stagiuni, din Europa Centrala si de Est, fata in fata cu noile tendinte ale teatrului din Europa Occidentala.


Selectia Reflex 2 aduce la Sfantu Gheorghe, in martie 2012, productii ale caror tehnici si estetici spectaculare ii confrunta pe spectatori cu cele mai importante tendinte ale teatrului european contemporan. Este vorba, pe de o parte, de montari ale unor regizori celebri prin arta lor de a construi universuri teatrale in adancime sau pe verticala, prin simboluri si metafore vizuale, dublate de performante actoricesti de exceptie; de cealalta parte se afla spectacole de factura non-teatrala, post-dramatica sau documentara: productii artistice construite ca o reactie la tulburarile si spaimele lumii de azi, noi tipuri de teatralitate care se impun ca alternative la modelul teatral dominant in spatiile culturale de origine ale trupelor invitate.


Trupele invitate in Reflex2 sunt din Germania, Italia, Polonia, Lituania, Ungaria si Romania.


ROSENCRANTZ SI GUILDENSTERN SUNT MORTI prezinta doua personaje episodice in roluri principale: Ros si Guil. Nici ei nu știu, cine sunt. Fac parte dintr-o intamplare, pe care nu o ințeleg. Se pomenesc in mijlocul evenimentelor, cu care n-au nicio legatura, si care ii inghit. Spectacolul e o farsa filozofico-tragica despre doua personaje secundare shakespeariene. Melanj al comediei și al filozofiei de viața.

Premiera spectacolului a avut loc in data de 6 septembrie 2009.