Targul International al firmelor de exercitiu din invatamantul preuniversitar din Romania

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 10 ani si 10 luni
Vizualizari
917

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sub sloganul Din scoala in viata prin firma de exercitiu, in perioada 14-16 mai 2008 se va desfasura, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara (CRAFT), editia a IV-a a Targului International al firmelor de exercitiu din invatamantul preuniversitar din Romania, eveniment ce va reuni 115 firme de exercitiu (110 firme din Romania si 5 firme din strainatate).

Organizatorii acestui eveniment sunt Departamentul de Coordonare a firmelor de exercitiu din invatamantul preuniversitar din Romania (ROCT) si Inspectoratul Scolar Judetean Timis.

Firma de exercitiu este un concept modern, o metoda interactiva de instruire in cadrul careia elevii se comporta ca angajati ai unei firme virtuale, respectand uzantele comerciale din viata economica reala si participand la targuri si expozitii ale firmelor de exercitiu, atat in tara precum si in strainatate.

In prezent, in Romania exista aproximativ 900 firme de exercitiu formate in liceele economice sau cele care au clase cu profil economic. Aceste firme au diferite obiecte de activitate (40 % comert, 26 % turism, 34 % alte servicii). Participarea elevilor la targurile din stainatate a fost intotdeauna reprezentativa, elevii ocupand locuri fruntase in competitiile derulate.

Mai multe informatii si detalii va pot fi oferite la telefon 0727-156.339, persoana de contact Cristina Caruceru, coordonator ROCT.