Tabera de Creatie Plastica Rubin

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
839

Voteaza & Distribuie

Descriere

La a sasea editie, Tabara de Creatie Plastica Rubin – Dubova se internationalizeaza si vorbeste franceza. Un critic de arta din Metz si un pictor originar din Cote d’Ivoire.Tabara se va desfasura in perioada 31 iulie - 7 august 2011 in localitatea Dubova, judetul Mehedinti. Editia din acest an este organizata cu sprijinul Consiliului Judetean Timis si al Primariei Dubova.Si de aceasta data Fundatia Rubin a reusit sa coopteze in echipa taberei artisti plastici de exceptie, prin implicarea sculptorului Horia Bojin - consultant artistic al fundatiei. Artistii participanti la editia din acest an a Taberei de Creatie Plastica Rubin – Dubova sunt: Alexandru Jakabhazi, Ana-Maria Teodorescu, Camil Mihaescu, Cristian Sida, Diana Popovici, Gabriel Kelemen, Horia Bojin, Manuela Marchis, Stefania Becheanu, Tiberiu Giuca, Victor Vulpe, Vlad Corban. Anul acesta tabara se internationalizeaza.


Horia Bojin


Cristian Sida


Tiberiu Giuca


Alaturi de plasticienii timisoreni vin si doi francezi: Gopal Dagnono, pictor (originar din Côte d\'Ivoire), si criticul de arta Alain (Georges) Leduc (scriitor si critic de arta, profesor la Scoala Superioara de Arta din Metz).


Organizatorii le-au pregatit artistilor si suficiente surprize pentru a le impulsiona starea de spirit creatoare. Pe langa artistii mentionati mai sus, fundatia se va bucura in acest an si de prezenta altor invitati printre care violonistul Carol Vitez (concertmaestru ce a cantat cu orchestre renumite ca: SWR Orchestra (Germania), Norddeutsche Kammerorchester (Germania), Orquesta Ciudad Granada, Companie National de L´Opera et L´Operette (France), Orchestre de la Suisse Romande si Europa Philharmonie).Tabara de creatie plastica Rubin-Dubova participa la consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea in valoare a inegalabilului peisaj din zona Cazanelor Dunarii. An de an artistii plastici surprind in lucrarile lor complexitatea locului.


Editia 2011 aduce doua noutati semnificative; astfel, incepand din acest an Fundatia Rubin si-a propus sa amplifice experienta taberei prin promovarea lucrarilor realizate pe panouri care vor fi amplasate in puncte de interes turistic de pe raza comunei Dubova. De asemenea, in colaborare cu Primaria Dubova, vor fi organizate, pentru copiii comunei Dubova, ateliere de creatie - pictura, modelaj, pictura pe sticla - care vor fi coordonate de artistii participanti la tabara.Vernisajul expozitiei de final a taberei va avea loc la Muzeul de Arta Timisoara in data de 1 septembrie 2011, iar expozitia va putea fi vizitata in perioada 1 - 10 septembrie 2011.