Tabara Pastel Urban - editia a III-a

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
221

Voteaza & Distribuie

Descriere

EXPOZITIA TABEREI "PASTEL URBAN", TIMISOARA, EDITIA A III-A12 - 20 noiembrie 2010


Fundatia Rubin are deosebita placere de a va invita la vernisajul Expozitiei Taberei "Pastel Urban", Timisoara, editia III-a, eveniment ce se va desfasura la Atelierul de Urbanism al Primariei Municipiului Timisoara (str. Alba Iulia nr. 2), vineri, 12 noiembrie 2010 de la ora 18.30. In deschidere va vorbi scriitorul Robert Serban.


Lucrarile realizate de artistii Adriana Lucaciu, Alexandru Jakabhazi, Andreea Palade Flondor, Camil Mihaescu, Dieter Penteliuc-Cotosman, Gabriel Kelemen, Horia Bojin, Róbert Köteles, Stefan Calarasanu, Victor Vulpe si Vlad Corban vor putea fi vazute pe simezele Atelierului de Urbanism in perioada 12 – 20 noiembrie 2010.


Timisoara - creatie Jakabhazi Alexandru


„Sa surprinzi efemeritatea unui loc in cateva linii si pete colorate, sa decupezi cu o mana tandra, putin sovaielnica, secvente dintr-un cotidian prin care se trece cu o viteza mortala, sa salvezi, pe o bucata de hartie, un detaliu ce, astfel, devine personaj principal si iese, poate, pentru totdeauna, din anonimat. Apoi, sa pui laolalta, ca intr-un puzzle, toate aceste piese, sa le privesti una dupa alta, pe sarite ori intr-o ordine nestiuta; si sa inchizi ochii. Nu te grabi, nu-i deschide. Lasa-i sa se obisnuiasca, lasa-i sa citeasca pe limba lor semnele catifelat-luminoase care, impreuna, caligrafiaza orasul. Timisoara se poate (de)scrie, iata, si asa. Paradoxal, delicatul pastel, lasa, si de data asta, pentru a treia oara, Timisoara pregnanta." (Robert SERBAN).


Camil Mihaescu - Cetatea Timisoara


Tabara „Pastel Urban" - Timisoara vizeaza crearea de imagini-etalon reprezentative pentru orasul de pe Bega, imagini care surprind arhitectura si spiritul local, elemente determinante in procesul de constituire a brand-ului orasului. In egala masura, proiectul este un exemplu militant activ in vederea depunerii candidaturii Timisoarei la statutul de Capitala Culturala Europeana.


Gabriel Kelemen - Timisoara noaptea