"Strada" Sperantei

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 6 ani si 6 luni
Vizualizari
112

Voteaza & Distribuie

Descriere

STRADA SPERANTEI, NR. 1


In urma cu patru cincinale, cand cateii postcomunisti inca nu erau dulai capitalisti si puteai, ca om de rand, sa faci un ziar, la colt de strada gaseai revista „Strada", fie-i numele laudat! Patru caricaturisti si graficieni – Traian Abruda, Radu Cletiu, Radu Stoica si Liviu Curtuzan, la care avea sa li se alature, ulterior, „textierul" Ilie Chelariu, au daruit Timisoarei una din primele reviste satirice din tara, reusind sa faca galagie chiar cand presedintele de atunci cerea liniste.


Frumoasa batalie cu morile de vant a angrenat o multime de don quijoti, colaboratori dintre care trebuie sa-i pomenim macar pe cei plecati la masa umbrelor: Damian Ureche, Constantin Cozmiuc, Neboisa Rosici-Nero si Szasz Geza.Cinci tineri care voiau sa schimbe lumea... Nu au reusit, dar s-au schimbat pe ei: Traian Abruda este un artist plastic recunoscut, membru UAP, Radu Cletiu este un valoros creator pentru copiii de pe intreg mapamondul si un membru de frunte al comunitatii baptiste, Radu Stoica este un muzician activ si de valoare, dar si director economic la o institutie importanta, Liviu Curtuzan este patronul uneia dintre cele mai cunoscute tipografii din Timisoara, iar Ilie Chelariu este jurnalist si scriitor, animator al vietii literare si membru USR.


Nu e putin cand te gandesti ca totul a inceput de la una dintre cele cateva zeci de publicatii timisorene din 1990 – „Strada"!