Spectacolul "Romania - Inchis pentru inventar"

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 7 ani si 5 luni
Vizualizari
177

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sambata, 15 octombrie, timp de o ora, Romania este inchisa pentru inventar, pe scena Salii Rapsodia de pe Lipscani. Actorii numara sperantele, deziluziile, bataile de step ale inimii, microfoanele instalate de securisti, aplauzele lingusitoare si singura portocala. Dragos Huluba, Violeta Huluba si Eduard Adam calatoresc in timp si vaneaza toate nostalgiile care alcatuiesc portretul romanului simplu, cetateanul care a trait inainte de 1989. "Cine am fost noi, in anii aceia?" se intreaba realizatorii spectacolului.



Fara sa-si propuna sa fie aspru cu epoca pe care o descrie, spectacolul regizat de Dragos Huluba este format din multe scene simple, sudate printr-o emotie continua de un spirit ironic, invins, uneori, de fatalitatea evenimentelor pe care le ironizeaza. Actorii duc mai departe bogatia descriptiva a limbajului non-verbal, acumulata in ani multi de antrenament la scoala lui Dan Puric.


Nu ratati acest spectacol premiat la Festivalul Comediei Romanesti - editia 2011.


Romania - Inchis pentru inventar


"Ne-am imaginat un scenariu suprarealist. Cum ar fi daca la intoarcerea in tara am gasi sub inscriptia ROMANIA, o alta, scrisa de mana, in graba: "Inchis pentru inventar". Romani cu bagaje, copii, turisti, straini, televiziuni, toti privind peste gard in Romania aflata dintr-o data la un moment important. O dare de seama in fata istoriei sau pur si simplu un pas suspendat in aer, venind dintr-o intrebare legitima: si totusi cine am fost noi in anii "aceia". Ce am gandit, ce am visat, cu ce ne hraneam existenta, cum era soarele, aerul, apa, dragostea, rasul, durerea. Erau la fel ca acum sau erau estompate de un sistem inchis si opresiv? Sau poate erau mai colorate, mai pline de substanta intr-o lume in care imaginatia era un loc de refugiu. Acest spectacol nu este o teza sau o lectie de istorie. E doar o insiruire de diapozitive colorate sau alb-negru reprezentand imagini din viata unor oameni din acea lume."


"O inlantuire de perle negre, pline de amar sufletesc adunate din adancul sensibil al unor constiinte de artisti, ce n-a vrut sa moara pe fundul marii. Raspunsul tandru, simplu, inteligent al sensibilitatii romanesti pusa la incercare de seismul unei lumi malefice venite din afara – comunismul. Unda de soc tarzie, dar nu intarziata a dainuirii noastre. In esenta imaginea zambetului romanesc strabatut pururea de un suspin. Acesta e spectacolul " Romania . Inchis pentru inventar", crescut ca o floare de colt pe terenul arid al Romaniei de azi." Dan Puric


Bilete si rezervari la Casa de bilete a Salii Rapsodia, str. Lipscani 53, Telefon 021-315.89.80 sau 0761.319.819.


Program: Marti-Miercuri: 11 - 18, Joi - Duminica: 12 - 19.


O poveste dulce amara despre o lume disparuta sau nu in ’89. O calatorie in timp, o rememorare a trecutului acestui popor. Un spectacol vintage.