Spectacolul "Spectatorul Condamnat la Moarte"

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Vizualizari
148

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un spectacol inedit si neconventional, care a reusit sa starneasca zambete si totodata intrebari pentru spectatorii care au parasit sala de spectacol, dupa mai bine de o ora si jumatate.

Sambata, 5 februarie, ora 20:00, te asteptam la Teatrul Arca (La Scena - Calarasi nr. 55), la spectacolul "Spectatorul Condamnat la Moarte" de Matei Visniec.

Rezervari la: 0727.795.380 (Faceti rezervari din timp – de obicei umplem sala.)

Pretul unui bilet este de 20 lei (10 lei pt elevi si studenti).

Distributie: Stefan Nistor, Alexandru Stanciu, Alexandru Floroiu, Maria Popovici, Florin Fratila, Anisa Lupu, Laura Marin, Eduard Volff. Regia: Cristian Bajora.

Ca sa te convingi ca trebuie sa vii, iata si un review:

"[...] In atmosfera speciala a mansardei de la "La Scena", regizorul Cristian Bajora a ales o formula inspirata si si-a condus cu atentie actorii. Intr-o scenografie minimala, trupa evolueaza omogen, cu diferente minime de interpretare, date de stiinta si de experienta scenica a protagonistilor. Actori, ca Stefan Nistor sau Florin Fratila, studenti, ca Maria Popovici si Laura Marin, sau aspiranti la gloria scenei, ca Alexandru Stanciu, Anisa Lupu sau Alexandru Floroiu, toti au in comun placerea de a juca, vizibila si, in multe momente, contaminanta. O serie de ticuri verbale, ca in cazul fetei de la bar (Laura Marin foarte credibila in rol), capacitatea alternarii starilor de spirit, de la furia necontrolata la rostirea alba a replicilor (judecatorul interpretat de Alexandru Stanciu sau avocatul apararii – Florin Fratila) provoaca rasul, dar si contraponderea necesara intre dimensiunea comica si cea dramatic-atroce a piesei. Pentru ca vinovatia se extinde treptat, de la spectatorul indiferent si surazator la procuror, la judecator, la grefier, la avocatul apararii, deveniti toti "oameni cumsecade", in aceasta parodie de proces in care cel mai aprig procuror se dovedeste avocatul, in care procurorul descopera in ochii acuzatului "blandetea", in care martorii se conving treptat ca in mod sigur au in fata lor criminalul. Iar condamnarea la moarte ramane neexecutata, pentru ca niciunul dintre acuzatori nu este in stare sa apese pe tragaci.

[...] Ceea ce ramane dupa spectacolul de la "La Scena" sunt bucuria jocului actorilor, prospetimea interpretarii, vagul regret pentru cateva momente excesiv sarjate si nelinistitoarele intrebari la care autorul, adus pe scena prin intermediul unui manechin, refuza cu obstinatie sa raspunda, lasand fiecarui spectator "libertatea" de a descoperi daca este vinovat sau nu, daca intra sau nu in angrenajul culpabilitatilor si in mecanismul implacabil al unei justitii pentru care inocenta si criminalitatea se impletesc ridicol si tragic in acelasi timp."
(Victoria Anghelescu - Cotidianul)