Spectacolul "Cu flori in gara" - Teatrul Joint @ Club Phoenix - Constanta

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
599

Voteaza & Distribuie

Descriere

Teatrul JOINT prezinta spectacolul
CU FLORI IN GARA
Club Phoenix, duminica 07.02.2010, ora 21:00

Teatrul Joint, alaturi de Active Training prezinta piesa de teatru CU FLORI IN GARA de Mircea Popa-Papiu. Acesta va avea loc duminica, 7 februarie 2010, ora 21:00, la Clubul Phoenix din Constanta (Str. Capitan Dobrila Eugeniu 1). Piesa, intr-un singur act, cu Razvan Vicoveanu, regia artistica purtand semnatura lui Bogdan Husanu, este o poveste cu si despre Ion si o Marie prinsi intr-o realitate care ii transforma dramatic.

"Cu flori in gara e un banc tragic, sinistru de tragic, odinioara sursa hohotelor, glumele cu Ion si Marie, ne arata o latura pe care constant am refuzat-o pana acum. In fapt, Ion este fara Maria, intr-un monolog nostalgic, in care incearca o recuperare a trecutului pentru a putea continua sa suporte viata." (Mihai Vieru)

Pretul biletelor este de 15 lei.

Rezervarile se fac la numerele de telefon: 0722 505774 sau 0766 400181.

afis_spectacolul_Flori_in_gara_Teatrul_Joint

Teatrul Joint este un proiect de teatru independent si neconventional initiat in iunie 2005, in premiera pentru orasul Brasov, ca o alternativa necesara la teatrul de stat, cu activitate continua si interes deosebit manifestat din partea publicului local. In 2006 si 2007, Teatrul Joint si-a desfasurat activitatea in Clubul Atrium din Sibiu, pentru ca din octombrie 2008 sa aiba stagiune permanenta la Clubul Taranului din Bucuresti. In momentul de fata Teatrul JOINT pune in scena piese in: Bucuresti, Brasov si Constanta (in Clubul Phoenix), iar stagiunea de vara se desfasoara in Vama Veche.

www.teatruljoint.ro
Addicted to theatre!

spectacolul_Flori_in_gara_Teatrul_Joint

Piesa intr-un singur act Cu flori in gara, de Mircea Popa-Papiu, este o poveste cu si despre Ion si o Marie prinsi intr-o realitate care ii transforma dramatic. Autorul alege aceasta schimbare de ton pentru a reda o nevoie a personajului central Ion, interpretat de Razvan Vicoveanu, de a spera ca tot ce a lasat in urma nu s-a schimbat: sotia, copiii si mediul din care provine. Deci, ceea ce parea a fi la inceput un banc ajunge treptat o marturie a unei vieti cu sperante construite si apoi pierdute.

Tineretea, iluzia, casnicia se darama rand pe rand pentru Ion, intors dupa o pribegie de pe santierul din zona barajului de la Portile de Fier. In plus, Ion aude la radio un discurs ceausist sec despre bogatia si productia ultimei recolte la nivel national. Nicio bucurie si niciun zambet pe fata brazdata de lacrimi retinute, in cautarea celor dragi din gospodarie. Ei nu vor aparea niciodata pe scena, deoarece suferinta e la persoana intai. Maria e singura care va raspunde din departare, fantomatic, din camera conjugala, la chemarile disperate ale sotului absent motivat.

spectacolul_Flori_in_gara_Teatrul_Joint

"… De fapt, Ion al meu din piesa Cu flori in gara putea sa vina de oriunde. Putea sa vina din Spania de la capsuni sau din Siberia, din vreun prizonierat (cum au fost atatia). N-are importanta de unde vine. Importanta ramane nevoia lui atoatedominanta de a spera. Cu orice pret! Pentru ca fara speranta, el nu mai poate fi om. Iar Ion este cat se poate de om." (Mircea Popa-Papiu)

Razvan Vicoveanu, in rolul lui Ion, poseda in lungul sau monolog valentele unui actor cu personalitate, reusind sa ma apropie de textul original. Nu e deloc la indemana oricarui actor sa isi apropie publicul din sala, la schimbarile bruste de registru, de stari, reactii si declaratii (sensibilitate, umor, furie, revolta).

spectacolul_Flori_in_gara_Teatrul_Joint

Cu flori in gara este un text care necesita atentie si consuma stari diverse, lucruri pe care actorul Razvan Vicoveanu le creeaza, le transmite de la inceput pana la sfarsit. Pe alocuri, energia si forta actorului nu sunt atat de puternice precum textul scriitorului Mircea Popa-Papiu, ca si cum ar fi avut loc o deconectare de la intensitatea scriiturii. In rest, va recomand sa vedeti aceasta piesa pentru ca veti descoperi si alte fatete uitate sau cenzurate de regimul, care "stiu ca nu m-a asteptat cu flori in gara".

Atunci, acum, oricand…