Sorin Romanescu dedica un concert chitarei bariton

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 7 ani si 1 luna
Vizualizari
184

Voteaza & Distribuie

Descriere

Se implineste un an de cand lutierul Domenico Moffa i-a construit o chitara bariton lui Sorin Romanescu. In preajma Craciunului, aceasta chitara cu sunet incredibil va canta in Salonul de Muzica al Muzeului George Enescu. Este o ocazie oferita iubitorilor muzicii, de intalnire cu un instrument unic in Romania.


chitara bariton


Muzeul National George Enescu (Calea Victoriei 141)

Palatul Cantacuzino

Salonul de MuzicaprezintaSambata, 18 decembrie 2010, ora 20:30Passacaglii pe teme false si alte iluzii

concert pentru chitara bariton, voce si pian
de / cuSorin Romanescu

Irinel Anghel
Conceptul vizual: Raluca Ghideanu


Passacaglii pe teme false si alte iluzii


Pasacalle. A merge pe drum.

Calatoria ne fascineaza mai mult decat destinatia ei.

Asa se nasc passacagliile noastre. Din fascinatia mersului pe drum pe trasee cu sau fara repere, cu traiectorii normale, deviate sau ratacite, regasite si recreate.

.

La inceput avem o avertizare: Atentie la Iluzii ! Dar cine vede indicatorul?...si pe pachetele de tigari scrie "Fumatul dauneaza grav sanatatii!"...


Masti, iluzii, roluri in teatrul mintii noastre se perinda neincetat. Le observam. Le aratam ca ceea ce sunt, bucurandu-ne de a face muzica, imbratisandu-le cu atentie artistica, reconfigurand in permanenta, realist sau suprarealist, contextul temelor propuse.Atmosfera Salonului de muzica a inspirat muzica acestui concert. Forme muzicale traditionale, variationale cu continut mereu proaspat, sonoritati acustice - voce, pian, chitara acustica....(si nu orice chitara: o chitara bariton de lutier), propun vechiul si noul in acelasi loc, in acelasi timp, intr-un prezent fara timp.