Sibiu Jazz Competition

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 3 ani si 1 zi
Vizualizari
315

Voteaza & Distribuie

Descriere

Două zile de concerte extraordinare ale tinerilor participanți la
SIBIU JAZZ COMPETITION 2018
Cel de-al doilea cel mai important festival de jazz din Sibiu, programat să aibă loc la finalul acestei săptămâni, între 3 și 4 noiembrie 2018, va reuni la Sala Thalia tineri care promit extrem de mult în ceea ce privește evoluția acestui gen muzical. Sibiu Jazz Competition și-a stabilit competitorii care au aflat ordinea în care vor concerta în cadrul evenimentului.

Sibiu Jazz Competition 2018 debutează vineri seara, cu o secțiune de Live Jazz Party la Imperium Pub, începând cu orele 23:30. Competiția propriu-zisă va începe sâmbătă seara, de la ora 19:00, la Sala Thalia din Sibiu. Pe scena vor urca pe rând, SPA Jazz Band (România), On the Fly (România), Ineffable (Ungaria, România), Doi de Jazz (Columbia / Romania) și cei de la Blewitt (Italia).

SPA Jazz Band (România) este o formație de jazz a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, înființată 2014, care are la ”activ” numeroase premii obținute ca urmare a participării la diferite festivaluri de jazz. Repertoriul abordat cuprinde stiluri de la funk-jazz până la jazz-fusion, trecând prin swing și bossa-nova.

On the Fly (România) este o formație de tineri muzicieni care s-au cunoscut în cadrul Universității de Muzică București. Pasiunea pentru muzica improvizată și compoziție i-a adus împreună în vara anului 2018, iar de atunci cei 5 au concertat în diferite locații de jazz din București, abordând un repertoriu de standarde din Songbook-ul american, dar și compoziții originale.

Ineffable (Ungaria, România) s-a format în vara anului 2016, la Miercurea-Ciuc. De-a lungul timpului a reușit să urce pe scena mai multor festivaluri și să câștige numeroase distincții iar la Sibiu va concerta în prima seară a competiției. În repertoriul formației regăsim prelucrări jazz cu influenţe fusion, dar și piese proprii.

Blewitt (Italia) vor încheia prima seară a Sibiu Jazz Competition. Stefano Proietti la pian, Oscar Cherci-chitara bass și Gian Marco de Nisi-tobe, trei tineri extraordinar de talentați vin tocmai din Italia pentru a concerta la Sibiu. Îi vom putea urmări cu toții, sâmbătă seara, la Sala Thalia.

Competiția continuă duminică, de la orele 19:00, cu reprezentațiile celor de la Marcin Pater Trio (Polonia), Vittorio Esposito Trio feat. Gabriel Marciano (Italia) și Sol Jang International Project (Coreea de Sud).

Marcin Pater Trio (Polonia), formatia care deschide ultima zi de competiție, a luat ființă în cadrul Academiei de Muzică Katowice iar membrii acestei au mai multe premii și distincțiii obținute atât individual, cât și împreună, la diferite competiții internaționale.

Vittorio Esposito Trio feat. Gabriel Marciano (Italia) -Membrii formatiei sunt prieteni extrem de apropiați care cântă împreună de multă vreme. La Sibiu Jazz Competition vin alături de Gabriel Marciano. Muzica lor are influențe afro-americane, de la hard-bop, până la jazz-ul contemporan.

Sol Jang International Project (Coreea de Sud/Olanda) a luat naștere în jurul pianistei coreene cu o vastă experiență jazzistică. După o lungă perioadă dedicate studiului, în 2016 s-a mutat în Olanda acolo unde dezvoltă proiectul Sol Jang International Project alături de Elias Staszewski și Hendrik Eichler.

Juriul Sibiu Jazz Competition 2018 este format din: Florian Lungu (muzicolog, compozitor şi realizator de emisiuni jazz), Pavel Pușcaș (muzicolog), Radu Botian (consultant artistic al Sibiu Jazz Festival), Anca Romeci (redactor de jazz al Radiodifuziunii Române), Constantin Iridon (muzician și pedagog, a înființat grupul vocal-juvenil-jazzistic Harmony).

La finalul serii, în cadrul Galei de premiere, vom afla și câștigătorii ediției din acest an ai Sibiu Jazz Competition pe care îi vom sărbători, de asemenea, de la 23:30, în Imperium Pub, la o ultimă serie de Live Jazz Party.

Accesul la concertele din cadrul Sibiu Jazz Competition este liber și toate concertele vor fi transmise LIVE atât pe pagina de Facebook Sibiu Jazz Festival https://www.facebook.com/sibiujazz/ cât şi pe site-ul oficial www.sibiujazz.ro.

Sibiu Jazz Competition 2018 este un proiect cultural organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, realizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu, cofinanţat de Consiliul Local Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu.
Parteneri: Aria, Ambient, Iony Group, Hermania, Sobis.

Filtre

Perioada: Luna curenta