Serile Filmului German la Suceava

Detalii

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
103

Voteaza & Distribuie

Descriere

„Serile Filmului German", un proiect initiat de Bezirk Schwaben in colaborare cu Departamentul de Germanistica al Universitatii "Stefan cel Mare" Suceava, continua cu productia cinematografica "Der Untergang", in regia lui Oliver Hirschbiegel, care va putea fi urmarita luni, 11 mai, ora 18.00, in incinta Casei Prieteniei, care se afla langa Muzeul de Stiinte ale Naturii Suceava.

„Der Untergang" este un film istoric, care decupeaza un segment foarte bine delimitat din istoria secolului trecut. Acesta reflecta ultimele 12 zile din viata lui Adolf Hitler, care reprezinta un moment important pentru evolutia istorica a Germaniei, din 20 aprilie 1945-ultima aniversare a lui Hitler pana pe 2 mai 1945 – ziua capitularii Germaniei. Fiind inspirat din lucrarea istoricului Joachim Fest acest film urmareste foarte atent personajul Hitler, cu o deosebita atentie in a arata „ fata umana" a dictatorului punand accentul pe anumite detalii semnificative cum ar fi: tremuratul derivat din Parkinson, extraordinara interpretare a lui Bruno, mustata precum si dragostea fata de cainele sau.

Acest film este o productie care nu vorbeste doar despre Hitler ci si de toti cei care erau tiranizati dar si fascinati de acesta, de lupta de supravietuire a populatiei civile din timpul atacului din Berlin si nu numai. Ceea ce impresioneaza este autenticitatea modului de valorificare a acestei tematici. Aparut in 2004 acest film a castigat numeroase premii si a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film intr-o limba straina al anului.

Proiectul "Serile Filmului German" urmareste realizarea de evenimente bilunare dedicate filmului german, filmului ce aduce in discutie teme sociale, culturale si politice, filmului ce provoaca dezbateri si cautari si devine motiv pentru meditatie asupra culturii germane.

Va asteptam sa redescoperim impreuna personalitati si adevaruri istorice.

Intrarea este libera.

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la tel: 0741 999 282