Seminariile Milupa si MedLife - O nutritie echilibrata pentru o crestere sanatoasa

Detalii

Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 7 ani si 11 luni
Vizualizari
530

Voteaza & Distribuie

Descriere

Modul in care sunt hraniti bebelusii in primii ani de viata are un impact deosebit asupra dezvoltarii lor. Studiile arata ca in Romania, 60% dintre copiii cu varsta de 1 an manifesta deficiente de fier.


In acest sens, producatorul de alimente pentru bebelusi Milupa si operatorul medical MedLife in parteneriat cu revista "Ce se intampla, doctore?" si cu sustinerea Societatii Romane de Pediatrie au initiat o campanie educationala pentru proaspetii si viitorii parinti, cu privire la consecintele si prevenirea deficientelor nutritionale si importanta unei nutritii echilibrate la copiii mici.Ultima oprire a caravanei este la Timisoara, astfel ca parintii de aici se vor putea intalni cu specialisti MedLife si Milupa in cadrul seminarului "O nutritie echilibrata pentru o crestere santoasa".Va asteptam miercuri 28 aprilie, la sediul MedLife, (BV General Ion Dragalina, nr. 37A), incepand de la orele 17:30 pentru a afla mai multe informatii privind aceasta campanie.

Companiile Milupa si MedLife, cu sustinerea Societatii Romane de Pediatrie, initiaza o campanie educationala, la nivel national, pentru proaspetii si viitorii parinti, cu privire la consecintele deficientelor nutritionale si importanta unei nutritii echilibrate la copiii mici.Pe parcursul a doua luni, Milupa si MedLife vor veni si mai aproape de parinti, intr-o serie de seminarii "O nutritie echilibrata pentru o crestere sanatoasa", in cele mai importante 6 orase ale tarii: Bucuresti, Brasov, Constanta, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara. Seminariile vor permite crearea unui dialog deschis intre parinti, medici pediatri, specialisti MedLife, precum si specialisti Milupa. Se vor puncta astfel, elementele care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copiilor pentru ca parintii sa se bucure de bebelusi sanatosi si fericiti.

Seminariile Milupa si MedLife

"Perioada de la nastere pana la trei ani este esentiala pentru copii, fiind caracterizata printr-un ritm rapid de dezvoltare. De aceea, prin asigurarea unei nutritii echilibrate, in aceasta faza se pun bazele unui sistem imunitar puternic. Este important de stiut ca exista riscul ca deficientele nutritionale acumulate pana la varsta de trei ani sa fie ireversibile", a declarat Prof. Dr. Marin Burlea, Presedintele Societatii Romane de Pediatrie.Principala deficienta manifestata la copiii din Romania este deficienta de fier, conform unui studiu realizat de UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii.In acest sens, Milupa si MedLife vizeaza informarea mamicilor asupra consecintelor utilizarii laptelui de vaca in alimentatia copiilor de pana la 3 ani - aliment contraindicat din cauza lipsei fierului din compozitie (0 mg/L), a lipsei vitaminei D si a nivelui ridicat de proteine, colesterol si iod."Ne dorim sa fim alaturi de parinti in cele mai importante momente ale evolutiei copiilor, pentru a-i ajuta sa ii creasca sanatosi si fericiti. De aceea, prin intermediul acestui proiect oferim parintilor si viitorilor parinti ocazia sa gaseasca raspunsuri la intrebari privind nutritia echilibrata a copiilor direct de la specialisti din domeniul medical, intr-un cadru informal", a declarat Eric van der Hoeven – Director General Milupa S.R.L.Acest proiect sustine unul dintre obiectivele noastre importante, acela de a fi aproape de familiile din toata tara si de a le sprijini nu doar medical, dar si educational. Nutritia este extrem de importanta pentru o dezvoltare armonioasa, de aceea venim in intampinarea parintilor cu cei mai buni specialisti pentru o informare cat mai adecvata", a precizat Mihai Marcu, Presedinte MedLife.