Selectie Gala Teatrului Tanar

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 7 ani si 2 luni
Vizualizari
362

Voteaza & Distribuie

Descriere

SELECTIE GALA TEATRULUI TANAR

Teatrul Nottara, Sala Mica

28-29 Aprilie 2010


PROGRAM 28 APRILIE 2010

1. „Trei nopti cu Madox" – de Matei Visniec (10:00-10:50)

Trupa: Teatrul Montage, Bucuresti

Regie: Radu Barbulescu (27 ani)

Scenografie: Dana Istrate (38 ani)

Muzica: Wilson Simonal – „Nao vam que nao tem"

Genul dramatic: Teatru-cuvant

Durata spectacol: 53 min (fara pauza)

Distributie (5 actori): Ruxandra Posirca (25), Marius Miron (28 ani), Nicu Rotaru (25), Valentin Corneanu (26), Gabriel Costan (23)

Subiect: Textul este unul foarte ofertant si actual. Spectacolul descrie cu un umor sec o lume de oameni insingurati, unde ploua in fiecare duminica, la marginea unei mari inchipuite; acesta este locul uitat de toata lumea, in afara de ultimii cinci locuitori ai sai, in care se desfasoara povestea celor "3 nopti cu Madox", iar timpul actiunii ar putea fi … oricand. Aici nu se intamplase nimic niciodata, desi toata lumea parea foarte ocupata. Spun nu se intamplase pentru ca, de trei nopti, dupa atata amar de vreme, cei cinci locuitori au invatat brusc ceva foarte important – sa viseze. In singuratatea lor printre semeni nascocesc aparitia unui om nou, interesant, prietenos si putin ciudat. Personajele inceraca sa tina fiecare pentru sine singurul mare eveniment din ultimii ani – "prezenta" in oras a acestui barbat nou si deci fascinant. Madox apare in vietile tuturor, asa cum ar vrea ei sa apara si acest lucru, odata dezvaluit, porneste intregul mecanism absurd al piesei.

Ruxandra Posirca
0727601170

2. „Splinters" si „Tarara" (10:55-11:45)

Trupa: Trupa Mica, Bucuresti

Regie si coregrafie: Lorette Enache

Scenografie: Andrei Avram

Genul dramatic: Spectacol coupee: Teatru-dans si muzica live

Durata spectacol: 40 si 30 min

Distributie (5 actori): Katia Pascariu(27), Dan Lupu (27), Catalin Grigoriu – instrumentist Sanziana Tarta (25), Oleg Apostol (22), Sabrina Iaschevici (23), Maria Raducanu - voce

Subiect: Spectacol de teatru-dans si muzica live. "Splinters" este un titlu care reprezinta, intr-un moment al existentei noastre, oglinda in care ne privim aproape zilnic. Granita cu fictiunea devine labila. Un spectacol in care miscarea vorbeste, striga, chiar tipa uneori... Pentru ca viata noastra este asa: concordanta in neconcordanta, liniste in neliniste, dialog in tacere."Splinters" preia sub pielea sa ideea lui Ionesco in care omul refuza aproape orice dialog cu semenii, dorind o izolare, dorind sa se "zideasca de viu". Aceasta este o ipostaza a imaginii din oglinda care continua cu ideea de a trai "dansand", de a vorbi "dansand".

Spectacol de teatru-dans adulmecat in soapta prin pantece, tipat prin pleoape, cantat din tarara."

Lorette Enache

0744 825 591

3. „Girl Power" – de Sabina Gradinaru (11:50-12:40)

Trupa: Independent, Bucuresti

Regie: Dana Voicu

Light design: Cristian Bajora

Genul dramatic: Teatru-cuvant

Durata spectacol: 1h si 25 min

Distributie (4 actrite): Sabina Gradinaru (28), Raluca Botez (30), Iasmina Petrovici (24), Lucia Elvira Butnariu (26)

Subiect: Poveste a 4 femei si a unui figurant

Raluca Botez – 0722 250 167

4. „Anselmo" – de Mihai-Gruia Sandu si, uneori, Carlo Goldoni (12:45-13:35)

Trupa: Dell’ Arte, Bucuresti

Regie: Mihai-Gruia Sandu

Coregrafie: Gabirela Calin

Genul dramatic: Combinatie de teatru-cuvant, dans si elemente de acrobatie

Durata spectacol: 60 min

Distributie (7 actori): Anamaria Craciun (26), Ana-Maria Cucuta (26), Andreea Sandu (26), Smaranda Gabudeanu (26), Catalin Mares (30), Ninel Surdu (26), George Adrian Constantinescu (25)

Subiect: Nepiesa de teatru „Anselmo" este bazata pe texte originale scrise de Mihai Gruia Sandu si texte adaptate dupa Carlo Goldoni.

Spectacolul este construit pe doua planuri: primul este cel al unei trupe de teatru in care actorii fac legea. Autorul trupei, aspirand la titlul de regizor, aduce in fata actorilor sai un text incomplet al carui protagonist este Cavalerul Anselmo. Ca rol principal, Anselmo devine „ marul discordiei", orientand relatiile dintre actori, si actori si autor pe un drum sortit esecului.

Planul al doilea este cel al piesei si al personajelor pe care actorii le interpreteaza. Replicile scurte si dinamice, trecerile rapide de la o stare la alta, duelurile, miscarea scenica, dansul si tarantelele presarate cu elemente de acrobatie, improvizatia, farsele, constituie reteta optima a succesului imaginata de Mihai Gruia Sandu.

Ana CRACIUN

0 722 623 544 / +40 721 261 370

+40 724 691 069

5. „Crima si pedeapsa" – dupa F.M. Dostoievski (14:10-15:00)

Trupa: din cadrul U.N.A.T.C „I.L. Caragiale", Bucuresti

Regie: Andrei Narcis Grosu (25)

Scenografie: Georgiana Savut (Clasa Prof. Univ. Dr. Stefania Cenean)

Light Design: Nicolae Constantin Tanase

Genul dramatic: Teatru-cuvant

Durata spectacol: 60 min

Distributie (5 actori): Adrian Nicolae (23), Gabriel Costin (24), Alin State (26) – Clasa Prof. Univ. Dr. Adriana Popovici, Nicoleta Hancu (25), Alexandru Pavel (25) – Clasa Prof. Univ. Dr. Florin Zamfirescu

Andrei Narcis Grosu si echipa spectacolului "Crima si pedeapsa" – 0722 615 490

6. „Restul e.....tacere" (15:05-15:55)

Trupa: Alice Volbea, Barlad

Genul dramatic: One woman show (combinatie de teatru-cuvant si dans)

Durata spectacol: 50 min

Distributie (1 actrita): Alice Volbea (32)

Subiect: Ideea acestui performance are ca punct de sprijin primordialul sentiment de vinovatie cu care femeia parcurge propia viata. Shakespeare vine in intampinarea maturizarii feminine prin suferinta-stigmat pe care o aduce in operele sale, cu ajutorul Julietei, Ofeliei, Catarinei si Lady-ei Macbeth. Regizorul transforma aceste notorii personaje feminine intr-unul singur, surprins la diferite etape ale varstei si in contexte care sa sustina firul povestii.

ALICE VOLBEA - 0741 132 006

7. „Vassa Jeleznova" - de Maxim Gorki (16:00-16:50)

Trupa: Trupa de actori condusa de Tomi Cristin, Universitatea Hyperion

Regie: Tomi Cristin

Genul dramatic: Teatru-cuvant si dans

Durata spectacol: 60 min

Distributie (7 actori): Raluca Dinculescu (24), Anca Carablais (24), Tamara Roman (22), Catalin Seimeanu (35), Daniel Mecu (26), Anda Saltelechi (30), Adriana Vlad (30)

Subiect: Spectacolul absolventilor facultatii de teatru Hyperion

Vassa Jelleznova este povestea unei mame, care e gata sa sacrifice totul pentru bunastarea copiilor ei. O femeie de afaceri extrem de abila si dedicata muncii ei, chiar obsedata de ceea ce face. Vassa e atit de avida de bani si imbogatire , incat uita sa le ofere copiilor ei ceea ce este cel mai important : dragostea.

Vassa este o victima a economiei capitaliste, a luptei pentru existenta , pe care in final o pierde.

Actorii acestui spectacol reusesc sa spuna cu putine cuvinte povestea acestei mame nefericite.

Muzica joaca un rol important in spectacol, substituind de cele mai multe ori cuvintele si accentuind drama extrem de actuala a acestei femei care moare , neinteleasa de familie si epuizata de munca.

Raluca Dinculescu – 0767 863 907

8. „Exil in pamantul uitarii" – dupa texte scrise de Benjamin Fondane (Barbu Fundoianu) (16:55-17:45)

Management: United Experts, Bucuresti

Regie: Andreea Tanasescu

Scenografie: Ana Craciun, Valentin Stoica, Andreea Tanasescu, Nela Voicu

Muzica: Bang On A Can, Aiwind Aarset, Richard Wagner, Accordion Tribe, Kurt Weil

Coregrafie: Andreea Tanasescu

Genul dramatic: Teatru-dans

Durata spectacol: 60 min

Distributie (7 actori): Vali Chincisan (30), Richard Bovnotzky (35), Ana Craciun (26), Valentin Stoica (25), Vanda Stefanescu (22), Alexandra Ionita (28), Andreea Tanasescu (33)

Subiect: Un spectacol coregrafic in care formele noi de spectacol: teatru contemporan, multi-media, manuirea de obiecte si marionete isi gasesc cea mai exploziva expresie. Spectacolul este realizat cu ocaiza implinirii a 65 de ani de la moartea scriitorului Barbu Fundoianu si foloseste intr-o maniera inedita textele sale scrise in lagarul in care a fost aruncat din intamplare exact in 1944, la terminarea razboiului.

Spectacolul este invitat sa fie jucat in acest an la Festivalul de la Avignon (7-30 iulie).

Andra Tanasescu

0722 523 961

9. „The land of dreams" (17:50-18:40)

Trupa: in cadrul U.N.A.T.C „I.L. Caragiale", Bucuresti

Regie si coregrafie: Cristina Maria Iusan

Scenografie: Andrada Chiriac

Genul dramatic: Teatru-dans

Durata spectacol: 60 min

Distributie (7 actori): Razvan Rotaru (23), Florentin Munteanu (22), Dragos Rosu (21), Simona Mandache (21), Cristina Iusan (25), Camelia Sava (23), Bobeicu Galina (23)( Rezerva Bianca Patrchi)

Subiect: Toti oamenii care sosesc intr-o gara , au un destin propriu, trasat de dinainte, dar care poate fi schimbat in orice clipa, accidental sau voit. Parcursul vietii noastre se poate schimba in functie de locul in care mergem, de oamenii pe care ii intalnim, de cei de care ne despartim, etc. Calatoria, in care se indreapta personajele din acest scenariu, este una decisa. Fiecare alege unde merge si de ce, pentru a ajunge la destinatia final. Fiecare alearga inspre ceea ce isi doresc, un scop, un tel bine definit, dar care are finalitatea dorita, doar pentru unii. Destinatia finala va fi de fapt aceeiasi pentru toti cei care patrund in spatiul destinat calatoriei.

Cristi Iusan – 0742 136 055/0766 398 745

PROGRAM 29 APRILIE 2010

1. „Doi dintre noi" (10:00-10:50)

Trupa: Passe-Partout Dan Puric, Bucuresti

Regie: Ana Pepine (25), Paul Cimpoieru (32)

Scenografie si ilustratie muzicala: Ana Pepine, Paul Cimpoieru

Coregrafie: Lelia Marcu

Genul dramatic: Teatru-dans-pantomima

Durata spectacol: 50 min

Distributie (2 actori): Ana Pepine (25), Paul Cimpoieru (32)

Subiect: Un spectacol care prilejuieste desfasurarea unei sensibile demonstratii de miscare, sunet si imagine, in care gestul strict uman se imbina cu sensurile iubirii, cu istoria artelor si a muzicii pe un parcurs milenar, de la Vivaldi si Pierro della Francesca, pana la ritmuri moderne.

Unicitatea acestui limbaj universal de comunicare teatrala este data de felul in care actorii alatura diferite forme de expresie scenica, de la pantomima clasica si comportamentala, tango, flamenco, balet, dans contemporan, pe care le folosesc pentru transmiterea unor idei, trairi si sentimente. Un "love story" clasic, senzual, expresiv desfasurat pe durata parcursa de cand s-a descoperit dragostea si pana azi.

Paul Cimpoieru - 0722 969 904

2. „Bella si cavalerul fara nume" – de Oliver Emanuel (10:55-11:45)

Trupa: Independent, Bucuresti

Regie, traducere si adaptare: Vladimir Anton

Scenografie: Vladimir Turturica

Genul dramatic: Teatru-cuvant

Durata spectacol: 60 min

Distributie (3 actori): Lucian Iftime (26), Ioana Anastasia Anton (25), Tudor-Aaron Istodor (26)

Subiect: O fata, doi barbati, intre ei un pistol si o intrebare ultimatum: care este adevarul?

Fara adevarul despre trecutul ei, fata ramane etern Printesa Bella, eroina-prizoniera a Povestii nascocite de fratele ei, poetul-„nebunul". Va ramane copilul, sora si iubita lui. Nu va fi niciodata libera sa-l paraseasca pentru un Cavaler fara Nume. Dar apare un cavaler numit Phillip, care indragostindu-se de o fata pe nume Annabella, ii daruieste o alta poveste, mai simpla sau, poate, mai complicata – viata. Viata reala dintre un barbat si o femeie.

Afalrea adevarului ii elibereaza si ii mantuie pe toti trei, pentru ca adevarul lor ultim este acelasi – iubirea. SAU POVESTE EI!

Vladimir Anton – 0745 071 190

3. „In Asteptare" (11:50-12:40)

Trupa: Independent, Bucuresti

Directia de scena: Dan Lupu

Text si Coregrafie: Creatie Colectiva

Genul dramatic: Teatru-dans

Durata spectacol: 60 min

Distributie (6 actori): Liliana Farcas (27), Sorana Huidan (29), Dan Lupu (27), Alin Mihalache (28), Katia Pascariu (27), Casiana Suteu (30)

Subiect: Povestea unei vieti retraite la nivel de senzatie si gest, atat de concrete incat fac din amintire, unicul mod de a fi. „In asteptare" este un spectacol sensibil despre felul in care relationam intre noi si despre golul lasat in urma de lipsa si, uneori, de imposibilitatea de a comunica. Este o piesa in productie proprie a unor tineri actori, absolventi ai UNATC – promitiile 2005 si 2006.

Dan Lupu - 0724 417 135

4. „Diabolus Ex Machina" (12:45-13:35)

Trupa: Aualeu Teatru de Garaj si Curte Timisoara

Regie: Ovidiu Mihaita Jurca (30)

Genul dramatic: expresie verbala si non-verbala

Durata spectacol: 60 min

Distributie (6 actori): Ioan Codrea, Marian Pirvulescu (28), Victor Dragos (24), Mariana Boghian (27), Cristine Cizmas (32), Ovidiu Mihaita Jurca (30)

Subiect: Un spectacol care se bazeaza pe un scenariu propriu cu texte improvizate si scrise de actori si care nu necesita masinisti sau personal tehnic, schimbari de decor, eclarajul fiind realizate de actori. Este un spectacol despre puterea visului in contrast cu puterea realitatii crude. Actiunea se petrece in vestiarul unei unitati de igiena, unde lucreaza 4 angaati si un sef. Dupa cum exemplifica si titlul, raul intervine de nenumarate ori si rastoarna situatii intregi in adevarate catastrofe la nivel personal si emotional.

Ovidiu Mihaita – 0724 592 379

5. „Comic Love" (14:10-15:00)

Trupa: Independent, Bucuresti

Regie si coregrafie: Stefan Lupu si Andreea Enache-Mateiu

Scenografie: Stefan Lupu si Andreea Enache-Mateiu

Genul dramatic: Miscare scenica si cuvant

Durata spectacol: 60 min

Distributie (2 actori): Stefan Lupu (25), Andreea Enache-Mateiu (27)

Andreea Enache-Mateiu – 0724 811 158

6. „Exit" (15:05-15:55)

Trupa: din cadrul Facultatii de Teatru si Televiziune, UBB, Cluj-Napoca

Regie: Mara Opris

Sunet si lumini: Victor Lup

Genul dramatic: Teatru-cuvant

Durata spectacol: 1h si 30 min

Distributie (3 actori): Radu Homiceanu (22), Raluca Uzunov (22), Mihai Onaca (22)

Subiect: Pentru a face trecerea intre diferitele dimensiuni ale lumii e nevoie doar de o usa. Usa reprezinta o cale de acces spre un spatiu al claustrarii – o trecere intre 2 sfere ale perceptie

"In order to exit a room, one must first enter!"

Spectacolul EXIT, avand ca punct de plecare textele lui Eric Bogosian, propune o intrare abrupta in spatiul Underground al societatii din ziua de azi. Usa care se deschide reprezinta un vizor crud – un snapshot purgativ care strapunge piramida claselor umane.

Usa care separa granitele alcatuirii sociale, devine o cale de acces inspre o mare sala de asteptare, in care fiecare asteapta urmatoarea statie din trenul sufletului – bezna machetei sociale fiind luminata doar de semnul "EXIT

Radu Homiceanu – 0745 240 937

7. „Pufuleti si pufarini" (16:00-16:50)

Trupa: Grimmact, Cluj-Napoca

Regie: Creatie Colectiva

Sunet si lumini: Angel Rusu

Genul dramatic: Teatru, pantomina si improvizatie

Durata spectacol: 60 min

Distributie (4 actori): Ioan Bedalita (29), Ionut Oprea (22), Silvius Iorga (26)

Subiect: Un concept in plina dezvoltare ceea ce implica o maxima deschidere catre orice tip de exprimare, verbala si non-verbala. Diversitatea este reprimata prin: folosirea cuvantului, inflexiunilor verbale, mimica faciala, pantomima, dar si tehnici actoricesti in insiruirea si redarea unor personaje fictive, inventate, dar si cu caracteristici inspirate din realitate si anume acele ticuri verbale, gesturi care caracterizeaza orice om obisnuit.

Ioan Badelita

GRIMMACT - 0744 619 850

8. „Metamorfoze" (16:55-17:45)

Trupa: Teatrulescu, Craiova

Regie: Vlad Dragulescu

Tehnic: Ionel Dumitru