Secta Femeilor cu Sebastian Papaiani

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
168

Voteaza & Distribuie

Descriere

Afis_SECTA_FEMEILOR_PREMIERA


Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film "DRACULA"PREZINTAJOI, 25 februarie, ora 19.30 la Teatrul NOTTARA, Sala "Horia Lovinescu" (Bd. Magheru nr. 20)PREMIERA Spectacolului "SECTA FEMEILOR", adaptare dupa piesa "Norii" de Aristofan (Regia: TOMA ENACHE)


Secta_Femeilor_Premiera


Secta_Femeilor_Premiera


Acest eveniment artistic este un SPECTACOL ANIVERSAR dedicat marelui actor SEBASTIAN PAPAIANI care aniverseaza 75 de ANI de viata si 50 de ANI de cariera in TEATRU si FILM.


Sebastian_Papaiani_Secta_Femeilor


Distributie "SECTA FEMEILOR"Sebastian Papaiani...............................................SOCRATE

Ion Haiduc............................................................STREPSIADE

Claudiu Bleont.......................................................FIDIPIDE


Sebastian_Papaiani_Secta_Femeilor


Liliana Pana

Teodora Calagiu

Adrian Anghel

Alexandru Coman

Daniel Mecu

Daniel Nitoi

Anca Carablais

Cristina Cabel

Ioana Zarnescu

Rozana Radu

Sandra Simon

Tamara Roman

REGIA: TOMA ENACHE

COREGRAFIA: Madalina Mechenici

SCENOGRAFIA: Maria Dore

VIDEO PROIECTIE: Ionut Stoican

ILUSTRATIA MUZICALA: Cristi Matei

SUNET: Liviu Bichi

FOTO SI GRAFICA: Marius G.Mihalache


Sebastian_Papaiani_Secta_Femeilor


Regizorul Toma Enache despre "Secta femeilor":

Fara credinta omul devine un clown. Un clown ce actioneaza cu sau fara placere, intr-un Circ pe care cu siguranta Diavolul este cel care il regizeaza. Iar noi nu stim asta, pentru ca subtilitatea cu care Diavolul stie sa regizeze, depaseste abilitatea noastra de percepere a planurilor sale! Planul lui in acest caz pare foarte simplu: daca ai nevoie de bani (si cine nu are nevoie de bani!) trebuie sa renunti sa mai crezi in Divinitate si sa crezi intr-un om (Socrate sau oricare altul) care are un numar de adepti ce se inchina altor divinitati, cum sunt Norii, Absolutul. Apoi afli ca de fapt Norii (nu intamplator) sunt femei carora trebuie sa li te inchini, chiar si sexual, iar in final mai trebuie sa si platesti pentru asta! Am putea exclama: chiar sunt oamenii atat de naivi? Sa se pacaleasca ei atat de usor? Da! Sa ne intrebam de ce? Nu! Pentru ca ne raspunde Corul lui Aristofan: "Noi asa facem cu toti acei ce-s doritori pentru pacate (bani, sex, droguri), ii ducem la nenorocire, ca singuri sa invete ca viata trebuie traita cu frica de Dumnezeu!"


Sebastian_Papaiani_si_Claudiu_Bleont_Secta_Femeilor


Sebastian_Papaiani_si_Claudiu_Bleont_Secta_Femeilor


Biletele s-au pus in vanzare la Teatrul Nottara, Teatrul National, Sala Palatului, Magazinul MUZICA, reteaua Magazinelor DIVERTA, GERMANOS, Librariile CARTURESTI, Statia de Metrou UNIRII 2 si on line, pe www.biletedelatati.ro, www.blt.ro, www.vandbilete.ro, www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, www.mzticket.ro si www.bilete.ro


Pret bilete: 40 lei - Categoria I / 50 lei - Categoria II


Sebastian_Papaiani_Secta_Femeilor


Dupa succesul cu spectacolul "MINCINOSUL" de Carlo Goldoni, in regia aceluiasi Toma Enache, un spectacol in care au jucat si Sebastian PAPAIANI si Claudiu BLEONT, protagonistii urmatoarei PREMIERE cu "SECTA FEMEILOR", Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film "Dracula" (presedinte Stoian Anghel) cu o bogata experienta in organizarea de spectacole, evenimente cultural-artistice revine in peisajul teatral. Spectacolul "SECTA FEMEILOR" este realizat dupa comedia "Norii" de Aristofan, parintele comediei universale. In "Norii", Aristofan ii ataca pe sofistii care ii induc in eroare pe tinerii lor elevi si justitia. Scrisa in secolul V i.Hr., comedia "Norii" nu s-a bucurat de prea mult succes in epoca. Cu toate acestea, in afara de W.Shakespeare, nici un alt dramaturg nu l-a egalat pe Aristofan in capacitatea de a imbina fantezia, imaginarul cu realul, alegoria cu satira si umorul cu poezia. Proiectul initiat de Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film "Dracula" este rezultatul muncii unei echipe extraordinare coordonata de aproape 40 de ani de binecunoscutul impresar si organizator de spectacole Stoian Anghel, cu o carte de vizita impresionanta. A organizat peste 3.000 de evenimente culturale in Bucuresti si in tara, peste 500 de spectacole de teatru dintre care amintim doar „Puricele" (cu Horatiu Malaele), „Descult in Parc", „Visul unei nopti de iarna" sau „Mincinosul", sute de spectacole de varietati si de balet, peste 1.000 de spectacole pe stadioane, in gradini de vara si mai ales pe Litoral, unde este nelipsit vara de vara.


Sebastian_Papaiani_Secta_Femeilor


"In organizarea de spectacole nu conteaza doar cine este pe scena si cine organizeaza un eveniment. Conteaza calitatea spectacolului pentru ca cel care decide la final daca a fost sau nu o pierdere de timp este SPECTATORUL. De aceea, cele mai bune unitati de masura pentru un organizator de spectacole si pentru artisti, sunt APLAUZELE PUBLICULUI " - Stoian ANGHEL, presedinte Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film "DRACULA".