Seara de lectura si discutii cu scriitoarea franceza Christine ANGOT

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 7 ani si 5 luni
Vizualizari
345

Voteaza & Distribuie

Descriere

Centrul Cultural Francez si Uniunea Scriitorilor din Timisoara au placerea de a va invita la o seara de lectura si discutii cu scriitoarea franceza Christine ANGOT.


Romancier, nuvelist si dramaturg, Christine ANGOT s-a facut remarcata pe scena mediatica in 1999, dupa aparitia celui de-al saptelea roman al sau, L'Inceste / Incestul. Subiectele tabu pe care ea le abordeaza fara menajamente in cartile sale si aparitiile ei publice deosebit de remarcate suscita vii reactii, uneori indignate, alteori apologetice. In 2006 i s-a atribuit Prix de Flore pentru romanul Rendez-vous, recent tradus si in limba romana la Editura Corint.


Cartile lui Christine Angot nu ne lasa indiferenti. Nici autoarea de altfel. Ii place sa scrie in cartile ei ceea ce simte si ceea ce gandeste, fara concesii.


O personalitate cu carti-oglinda care ies de pe cararile batatorite ale literaturii. O femeie care trebuie intalnita si ascultata pentru a dezintegra propriile prejudecati !
MIERCURI 11 MARTIE


15.00 – Intalnire cu studentii sectiei de franceza a Facultatii de Litere a UVT


Lectoratul francez
18.00 - Intalnire cu publicul / Lectura bilingva / Dezbateri


Uniunea Scriitorilor din Timisoara
(Str. Episcop Augustin Pacha, nr.1)
In parteneriat cu Biroul de carte al Serviciului Cultural de Cooperare si de Actiune Culturala al Ambasadei Frantei la Bucuresti (SCAC), cu Lectoratul Francez si Uniunea Scriitorilor din Timisoara