Scurtmetraje lunii noiembrie la ShortsUP

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 10 ani si 7 luni
Vizualizari
344

Voteaza & Distribuie

Descriere

Reintoarcere inedita la „paradisul pierdut" prin scurtmetraje remarcabile și concert Alexandrina



ShortsUP, o initiativa Oricum si Feeder.ro, in parteneriat cu Vodafone Romania, prezinta, pe 27 noiembrie, o selecție de scurtmetraje de excepție in cadrul evenimentului Green Screen. ShortsUP/ Green Screen se desfașoara sub inaltul patronat al Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii in Romania.

Intr-o perioada in care mesajele eco sunt aproape golite de conținut prin repetarea lor obsesiva, credem ca argumentul care ne mai poate schimba atitudinea fața de mediu este EMOȚIA. De aceea, ShortsUP a pregatit o colecție de scurtmetraje rascolitoare, integrate intr-o experiența complexa ce include documentare, animații, ficțiuni, dar și un concert unplugged cu Alexandrina Hristov și doua expoziții de arta. Evenimentul isi propune sa readuca, macar pentru cateva ore, puțin din paradisul pierdut prin industrializare și consumism.




Intre scurtmetrajele lunii noiembrie se remarca: Carpa Diem, ficțiune pe cat de șocanta pe atat de amuzanta despre risipa de apa, recunoscut de UNESCO drept cel mai bun film despre drepturile omului in 2007, Becoming, un experimental premiat la mai multe festivaluri de gen desfașurate anul acesta sau Milky Way, cel mai bun documentar la Filmul de Piatra in 2009. Animația Varmints, nominalizata la premiile Bafta 2009, are in centru o creatura fragila care se zbate sa pastreze ramașițele lumii tihnite pe care a cunoscut-o candva. Cu ce preț va reuși, in fața urbanizarii violente?




Pentru a face mai puternica și mai memorabila interacțiunea publicului cu tema lunii noiembrie, ShortsUP, impreuna cu Muzeul Țaranului Roman, ii invitata pe participanți, inainte de vizionare, sa creeze obiecte din lemn și din lut impreuna cu meșteri autentici, utilizand doar energia produsa de propriul corp.

Tot inainte de proiecția filmelor, de la 20.00, poate fi admirata expoziția de arta digitala a Galeriei 115, «Back to Nature», o selecție de lucrari special conceputa pentru ShortsUP.

Alexandrina Hristov, una dintre cele mai ingenue artiste de soul & indie, va susține de la 23.00 un concert unplugged in cadrul ShortsUP/ Green Screen, și va expune totodata o serie de picturi realizate de ea, care se incadreaza in tema evenimentului.


ShortsUP, organizat de Asociatia Oricum și Feeder.ro, impreuna cu Vodafone Romania, aduce in fiecare luna cele mai titrate scurtmetraje din intreaga lume, in cadrul unor experiențe cinematografice interactive, in care publicul face parte din scenariul evenimentelor.


Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro sau direct la intrare, in seara evenimentului. Prețul unui bilet este de 20 RON și ofera acces la programul intregului eveniment.




Programul complet al evenimentului:

20.00 – 21.00 – GET GROOVING

Expoziție de arta digitala Galeria 115 – "Back to nature"

Expoziție de pictura Alexandrina Hristov – "Lavmitender"

Inveți sa faci oale din lut doar cu consum propriu de energie și maști tradiționale impreuna cu meșteri autentici.

21.00 – 23.00 – SCURTMETRAJE

Proiecțiile au loc in cinematograf și in sala "Spectacole" din cadrul Muzeului Țaranului Roman.

23.00 – 24.00 – CONCERT

Alexandrina Hristov



ShortsUp



Program scurtmetraje ShortsUP - 27 noiembrie 2009, 20.00, MTR




1. Varmints

UK, 2008, r. Mark Craste – 24’

Realizatorii cunoscutului si premiatului „JoJo in the Stars" revin cu o animatie emotionanta, nominalizata la premiile Bafta de anul acesta. In fata urbanizarii violente si a indiferentei fata de natura, o creatura fragila se zbate sa pastreze ramasitele lumii frumoase pe care a cunoscut-o candva. Dar cu ce pret vine salvarea...?


2. Milky Way

Romania, 2008, r. Ivana Mladenovic – 10’

Doi vacari de la marginea Bucurestiului traiesc intr-o lume fara reguli, ghidati numai de relatia cu animalele si de scopul declarat de a obtine cel mai natural lapte. Pelicula a castigat premiul pentru cel mai bun documentar la Filmul de Piatra in 2009.


3. Suicycle

SUA, 2007, r. Curiosity Group – 1’

Comedie neagra despre circuitul substantelor in natura si felul in care ceea ce elimina oamenii provoaca indigestie naturii.


4. Big City

Suedia, 2008, r. Rafael Deugenio – 12’

Un apartament intr-un bloc inalt dintr-un oras supraaglomerat. Un baietel de 4 ani se joaca cu masinutele si se uita la televizor, ascultand oamenii care urca sau coboara pe scari. Zilele trec, actiunea se repeta, iar singura companie a copilului ramane ursuletul de plus. Cum se termina aceasta poveste misterioasa si trista?


5. Catel negru pisacios

Romania, 2007, r. Dan Panaitescu – 1’30’’

Personajul principal este un caine semi-retard, dar foarte simpatic, care se razbuna pe oameni pentru raul pe care acestia i l-au facut. A obtinut premiul pentru cel mai bun clip publicitar in cadrul Anim’est 2009.


6. Counting Lambs

Germania, 2008, r. Nico Sommer – 15’

Franz este cioban de cateva decenii. In timp ce traverseaza cu turma de oi prin parcul din orasul german Kassel, atat el, cat si vizitatorii din parc trebuie sa raspunda la cateva intrebari filozofice… Un documentar de o ironie dulce, care sugereza cu umor comparatia intre viata si oi.


7. Carpa Diem

Italia, r. Sergio Cannella, 2007 – 1’30’’

„Inchide robinetul cand nu ai nevoie de apa care curge..." O viziune fantastica despre dragostea pentru planeta. Filmul a primit nenumarate premii la festivalurile de filme eco si recunoasterea UNESCO pentru cel mai bun film cu tema „drepturile omului" in 2007.


8. ID

Serbia, r. Miroslav Jovic, 2009 – 8’

Un film depre identitatea pierduta intr-o lume in care oamenii stau prea mult inchisi in case si vad prea putin soarele... Unde sa-ti gasesti adevarata fiinta ?


9. Becoming

SUA, 2009, r. Ayelen Liberona, Joseph Johnson Cami – 9’

O metafora vizuala puternica despre lupta inegala a omului cu natura.


10. Familia 068

Spania, 2008, r. Toni Edo, Ruben Margallo – 27’

Documentar ce prezinta viata zilnica a unei familii din „Chureca", cel mai mare teren de depozitare a gunoaielor din Nicaragua. 500 de oameni isi duc zilele aici si au, in loc de nume, numere. Totusi, ei par multumiti cu viata lor...


11. Mirage

SUA, 2006, r. Youngwoong Jang – 8’

Animatie futurista despre conflictul intre lacomie si grija fata de mediu.


Green Screen