SCENART - Sprijin pentru competente in Artele Spectacolului din Romania

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 8 ani si 3 luni
Vizualizari
240

Voteaza & Distribuie

Descriere

CONFERINTA PROIECT SCENART – SPRIJIN PENTRU COMPETENTE IN ARTELE SPECTACOLULUI DIN ROMANIA
5 noiembrie 2010, ora. 16.00
Hotel Intercontinental

SCENART – Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania este un proiect initiat in octombrie 2009 de Teatrul National de Opereta „Ion Dacian", in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano. Proiectul urmareste pregatirea si perfectionarea persoanelor care lucreaza in domeniul artelor spectacolului din Romania si vine sa acopere o lipsa importanta de pe piata muncii din Romania, meseriile specifice artelor spectacolului fiind foarte putin sau deloc reprezentate in acest domeniu.

Proiectul a intrat in aprilie 2010 in a doua sa etapa, in cadrul careia s-au desfasurat o serie de module de formare pentru angajatii Teatrului National de Opereta „Ion Dacian", pentru meseriile tehnice, ca maestru de lumini, maestru de sunet, masinist, recuziter, cabinier, costumier, machior si altele. Toate cursurile au fost sustinute de formatori din cadrul Accademiei Teatro alla Scala, o institutie asociata Teatrului La Scala din Milano care pregateste profesionisti in domeniul artelor spectacolului.

Proiectul urmareste sa se constituie intr-o academie independenta, intr-un centru de pregatire pentru meseriile specifice domeniului artistic si sa contribuie in acest fel la profesionalizarea acestui domeniu in Romania.

Accademia Teatro alla Scala

Accademia Teatro alla Scala a fost infiintata in 2001 ca o fundatie privata si functioneaza astazi ca o universitate pentru artele spectacolului cu drepturi depline, pregatind anual peste 400 de noi talente.

In cadrul cursurilor de formare, mai multi specialisti din cadrul Accademiei, printre care: Cosimo Prudentino (masinist-sef la Teatro alla Scala), Valerio Tiberi (profesor de light design la Accademia Teatro alla Scala), Stefano Barzan (coordonator al cursului de Tehnologie Audio la Accademia Teatro alla Scala), Caterina Panti Liberovici (asistent de regie de opera in cele mai importante institutii teatrale italiene, printre care si Teatro alla Scala) si multi altii, au sustinut cursuri de formare pentru personalul Teatrului National de Opereta.