Sant Jordi - o seara catalana la Carturesti

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Vizualizari
211

Voteaza & Distribuie

Descriere

SANT JORDI – O SEARA CATALANA LA CARTURESTIVineri, 23 aprilie 2010, ora 19, libraria Carturesti (Iulius Mall, et. 1), Timisoara


Trandafiri si muzica de chitara, scriitura lui Eduardo Mendoza, cea a lui Javier Cercas, lumea exploziva a mintii lui Dali, aerul luminos si culorile Barcelonei – le-am adus pe toate laolalta pentru o seara de vineri a culorilor si aromelor catalane: Sant Jordi – o seara catalana la Carturesti.Nord-estul Spaniei, Catalonia, sarbatoreste ziua de 23 aprilie, sarbatoarea Sfantului Gheorghe sau Sant Jordi in grai catalan, cu trandafiri si carti – daruri mai de suflet decat atat inca nu s-au inventat. Strazile sunt cucerite, timp de o zi, de nesfarsite standuri cu carti si trandafiri de cumparat si oferit in dar: femeile primesc un trandafir, barbatii – o carte. Din fericita intamplare, ziua de 23 aprilie a fost declarata Ziua Mondiala a Cartii de catre UNESCO.


Sant Jordi


Va invitam, pe 23 aprilie, in zi de Sant Jordi, sa aduceti bucurie daruind o carte cu zvon iberic ori un trandafir cu care ii puteti desena celei dragi un nou zambet. In tot cursul zilei de vineri, 23 aprilie, in libraria Carturesti din Iulius Mall va asteapta un stand cu carti de autori catalani, albume de arta spaniola ori ghiduri ce va vor imbogati calatoria la Barcelona pe care v-o doriti de atat timp. Fiecare cumparator va completa un talon care, in seara aceleiasi zile, la ora 19, prin tragere la sorti, ii va putea aduce o cina pentru doua persoane la restaurantul spaniol Los Toreros. In plus, vom avea bucuria de a darui fiecarei doamne care va cumpara o carte de la acest stand un trandafir oferit prin generozitatea florariei Flori de Vis.Seara zilei de vineri, 23 aprilie, cu incepere de la ora 19, e seara catalana in libraria Carturesti din Iulius Mall. Via Rumania si Carturesti va invita sa aflati mai multe despre felul in care catalanii sarbatoresc ziua de Sant Jordi, sa degustam tapas – aperitive gustoase, tipic spaniole, oferite de Restaurantul Los Toreros si un vin spumant de sub soarele Cataloniei. Ne vom bucura impreuna si de un recital de chitara clasica, cuprinzand bucati compuse de autori spanioli, recital sustinut de catre Iulian Neagu. Tot atunci vom afla, in urma tragerii la sorti, cine este castigatorul cinei pentru doua persoane la Restaurantul Los Toreros.