Romania la Bienala de Arta de la Venetia

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Vizualizari
245

Voteaza & Distribuie

Descriere

Participarea Romaniei la Cea de-a 54-a editie a Bienalei de Arta de la Venetia


Termen limita pentru aplicare: 3 decembrie 2010


Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Ministerul Afacerilor Externe si Institutul Cultural Roman lanseaza Concursul pentru selectarea proiectelor care vor reprezenta Romania, in categoria Partecipazioni Nazionali, la cea de-a 54-a editie a Bienalei de Arta de la Venetia, desfasurata in perioada 4 iunie – 27 noiembrie 2011.


Proiectele castigatoare (unul sau mai multe) vor fi anuntate pe 10 decembrie 2010, urmand sa fie prezentate la Venetia in doua spatii expozitionale, pe durata Bienalei de Arta – Pavilionul Romaniei din Giardini di Castello si Noua Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia.


Tema editiei din 2011, aleasa de doamna Bice Curiger, curatoarea generala a celei de-a 54-a editii a Bienalei de Arta de la Venetia a fost comunicata pe pagina web a evenimentului, la adresa www.labiennale.org/it/arte/index.html.


Sunt asteptate, in concluzie, lucrari pe tema: ILLUMInazioniILLUMInations-


Concursul se adreseaza autorilor individuali si asociatiilor/ organizatiilor neguvernamentale de profil, care pot propune proiecte atat pentru Pavilionul Romaniei din Giardini di Castello, cat si pentru Noua Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia.


Detalii: www.icr.ro/concurs-bienala-venetia-2011


Contact: Alexandru Damian, alexandru.damian@icr.ro


Tema celei de-a 54-a editii a Bienalei de Arta de la Venetia este „ILLUMInations"


Pe 20 octombrie 2010, la sediul Fundatiei Bienalei de la Venetia a avut loc reuniunea pregatitoare a celei de-a 54-a editii a Bienalei de Arta, care se va desfasura in perioada 4 iunie – 27 noiembrie 2011. In cadrul intalnirii, doamna Bice Curiger, curatorul general, a anuntat tema editiei din 2011: „ILLUMInations" (it. „ILLUMInazioni").


Bienala reprezinta cel mai important forum pentru cunoastere si iluminare a noilor tendinte in artele vizuale. Astfel, titlul celei de-a 54-a editii a Bienalei, «ILLUMInations», reflecta tocmai importanta acestor tendinte intr-o lume globalizata. Ma intereseaza in mod special nerabdarea multor artisti contemporani de a stabili un dialog cu publicul si de a pune in discutie conventiile cu care este privita arta contemporana. [...] Termenul nations (natiuni) din titlu se refera in mod simbolic la recentele evenimente de pe scena internationala a artelor vizuale, unde se formeaza grupuri de artisti reprezentand o mare diversitate de activitati si tendinte locale. Sunt adepta ideii unei Bienale cu Pavilioane nationale, intrucat reprezinta pentru artisti o ocazie exceptionala de dialog" a afirmat la reuniune doamna Bice Curiger.


Romania va participa la editia de anul viitor a Bienalei de Arta de la Venetia cu doua expozitii nationale: una in Pavilionul Romaniei din Giardini di Castello si alta in Noua Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia.


Institutiile romanesti organizatoare – Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Institutul Cultural Roman si Ministerul Afacerilor Externe – au anuntat in cursul lunii septembrie a.c. lansarea concursului de proiecte pentru cele doua spatii mentionate.


Regulamentul poate fi consultat la adresele www.icr.ro/concurs-bienala-venetia-2011 si

www.cultura.ro/News.aspx?ID=1613


IMPORTANT!


Documentatiile scrise ale proiectelor vor fi alcatuite in limba romana si in limba engleza și pot fi depuse pana pe data de 3 decembrie 2010, ora 14.00, la sediul Ministerului Culturii si Patrimoniului National.