Rocker si realizatorii sai la KINObservator

Detalii

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 6 ani si 9 luni
Vizualizari
406

Voteaza & Distribuie

Descriere

Rocker si realizatorii sai la KINObservator


Vineri, 1 martie, de la ora 19:00, Sala Union (Paul Calinescu) a Cinematecii Romane (Strada Ion Campineanu nr. 21) gazduieste proiectia filmului ROCKER, una dintre primele premiere romanesti importante ale anului 2012. Proiectia va fi urmata de o discutie la care vor participa regizorul si scenaristul Marian Crisan, actorii Alin State, Crina Semciuc si Ionut Nicolae, directorul de imagine Tudor Mircea, monteurul si regizorul secund Tudor Pojoni, sound designer-ul Mihai Bogos, directoarea de productie Andreea Tanase si coordonatoarea de productie Simona Patrascu.


Cel de-al cincilea eveniment din cadrul KINObservator-ului, program organizat de Arhiva Nationala de Filme – Cinemateca Romana in colaborare cu revista „Observator cultural", urmeaza dupa patru evenimente de succes in noiembrie si decembrie 2012, cand Sala Union i-a gazduit pe regizorii Cristian Mungiu, Dan Chisu, Paul Negoescu si Radu Gabrea, alaturi de o parte dintre membrii echipelor filmelor DUPA DEALURI, SI CAII SUNT VERZI PE PERETI, O LUNA IN THAILANDA si, respectiv, TREI ZILE PANA LA CRACIUN (ULTIMELE ZILE DIN VIATA ELENEI SI A LUI NICOLAE CEAUSESCU).


Rocker


ROCKER, o productie Mandragora distribuita de Transilvania Film, este cel de-al doilea lungmetraj al lui Marian Crisan, un nou succes international alaturi de debutul MORGEN (2010, premiat in importante festivaluri de film precum Locarno IFF, Tessaloniki IFF, Reykjavik IFF) sau scurtmetrajul Megatron, distins cu Palme d’Or la Festivalul International de Film de la Cannes (2008). Noul film a avut premiera mondiala in cadrul Festivalului International de Film de la San Sebastian, unde a participat in competitia sectiunii Nuevos Directores. De curand, ROCKER a fost proiectat in sectiunea competitionala a Festivalului International de Film de la Trieste si la Festivalul International de Film de la Göteborg, fiind in continuare solicitat in competitii internationale.


Scurt sinopsis: Din tata-n fiu


Dragostea lui Victor, un rocker la 45 de ani, pentru fiul sau Florin depaseste limitele a ceea ce e social si moral acceptat. Viata de zi cu zi a tatalui orbiteaza in jurul fiului sau, dependent de droguri. Disperat si gata de a depasi orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge sa fure si sa se umileasca. Pe langa legatura de sange, ceea ce ii uneste si mai mult pe cei doi e muzica. Muzica rock.


(Autor afis: Petre Apostol)


Va asteptam!


Parteneri media ai Arhivei Nationale de Filme – Cinemateca Romana: Radio Romania Cultural, Observator cultural, Tabu, Cinemagia, CinemaRx, Port.ro, Urban Things – Chestii Urbane, Bucuresteni.ro, Calendar Evenimente, COOPerativa Urbana, CentrulVechi.com.


Tarifele practicate de Cinemateca Romana:

Bilet pentru spectatorii fara abonament: 10 lei

Bilet pentru spectatorii cu abonament: 8 lei

Bilet pentru elevii, studentii, pensionarii etc. cu abonament: 5 lei

Bilet pentru studentii UNATC sau UNArte cu abonament: 5 lei

Abonament (valabil pentru intreaga stagiune): 15 lei

Abonament (redus, pentru elevi, studenti, pensionari etc.): 12 lei

Abonamentele pentru stagiunea in curs se pot achizitiona de la Cinemateca Eforie.