Rencontres ... cu arta lui Dan Puric

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 9 ani si 1 saptamana
Vizualizari
455

Voteaza & Distribuie

Descriere

Compania de teatru "Passe-Partout Dan Puric" va invita Sambata, 27 octombrie 2012, de la orele 19:00 sa luati parte la un eveniment extraordinar:

Spectacolul aniversar "RENCONTRES" precedat de conferinta "Teatrul viitorului" sustinuta de maestrul Dan Puric.

RencontreS ... cu arta lui Dan Puric

Violeta Totir si Dragos Huluba, intr-un spectacol gandit, montat si jucat chiar de ei, isi trec multiplele personalitati prin cateva momente febrile din istoria filmului.. Subit recognoscibile, personajele in alb-negru din zorii cinematografiei amintesc cu haz de marile povesti de amor din "Casablanca", "Titanic", "Singing in the Rain".

Se spune ca cel mai greu pe scena este sa reprezinti lucrurile cele mai obisnuite din viata, actiunile pe care oamenii le fac aproape inconstient. Reflexele zilnice si semnele cotidianului sunt materia prima folosita de autorii spectacolului "RencontreS". Din ele se desprinde poezia unor momente importante ale vietii, tot ele conduc la sentimente si stari sublime, pe care actorii le "joaca", le "mimeaza" si le "danseaza" cu placere, ajutati de un al treilea personaj, care este fundalul sonor. Emotioneaza prin inocenta si simplitate acest limbaj comic al corpurilor care isi vorbesc si se arata publicului cu timiditate, inventand situatii prin care sentimentele se materializeaza in gest si miscare.

Dragos Huluba si Violeta Totir in Spectacolul RencontreS

Dan Puric urmareste in stilul promovat, ca si discipolii sai, armonizarea pantomimei, mijloc principal de exprimare, cu dansul esentializat. "Rencontres" este o... "intalnire" cu harul celor ce vor sa comunice sincer si direct, emotie publicului. "Rencontres" a avut cronici favorabile si in presa straina, dupa ce a participat in Cehia, la un festival International al Artelor Spectacolului, in luna octombrie a anului trecut la Festivalul International de Teatru de la CAIRO (Egipt) si in luna noiembrie 2010 la Festivalul International de Teatru de la DRESDA (Germania).

"Rar un asemenea spectacol in lumea teatrala de azi... un comentariu fin asupra dragostei cu un umor rafinat marca sigura a unui talent inteligent". Dan PuricBilete si rezervari la Casa de bilete a Salii Rapsodia, str. Lipscani 53, Telefon 021-315.89.80 sau 0761.319.819. Program: Marti-Miercuri: 11 - 18, Joi - Duminica: 12 -19.

In zilele de spectacol casa de bilete este deschisa pana la orele 19:00.