RE lut - prima expozitie interactiva de ceramica remixata din Banat

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
239

Voteaza & Distribuie

Descriere

RE lut – expozitie interactiva de ceramica remixata


- ceramica arhaica, restaurata, traditionala, de arta contemporana -


Este mestesugul traditional pe cale de disparitie? Este arta ceramicii o „necunoscuta" pentru publicul larg sau greu accesibila? Decorativ sau functional? Sau si una si alta?
Aspecte menite sa imbogateasca perceptia asupra ceramicii, in general, in toate formele sale de manifestare, vor fi prezentate in cadrul evenimentului RE lut - prima expozitie interactiva de ceramica remixata - organizata de catre Asociatia Re cult, la Muzeul Satului Banatean din Timisoara, in parteneriat cu Facultatea de Arte si DesignUniversitatea de Vest Timisoara si Astronaut Kru in perioada 2-3 octombrie 2010. RE cult aduce intr-o maniera inedita mestesugurile in urban si arta in rural.


RE lut – expozitie interactiva de ceramica remixata


De ce „expozitie"?

Pentru ca vei avea ocazia sa vezi lucrarile unor artisti ceramisti prezenti in expozitii de grup consacrate, precum cea oraganizata la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti - Mogosoaia („Ceramica Romaneasca Azi"), Institutul Cultural Roman de la Paris ( „L’art ceramique contemporaine roumaine").Vei avea in fata ta marturii ale unor timpuri arhaice pastrate in forma lutului ars inca din neolitic.

Vei avea oportunitatea sa pozitionezi geografic traditia ceramicii romanesti in Suceava, Maramures, Valcea, Harghita, Hunedoara.De ce „interactiva"?

Pentru ca vei asista si participa la demonstratii facute de catre echipa Muzeului Satului Banaten si cea a Muzeului Banatului privind modalitatile si tehnicile de reconstruire si completare a unor obiecte de ceramica arhaica si traditionala.

Vei avea parte de mostre live ale procesului creativ al olarilor si al studentilor de la Facultatea de Arta si Design: prepararea materialului, a compozitiei acestuia, modalitatile de compunere si inducere a formei si utilitatii dorite.

Vei avea la dispozitie roti de olarit/rotative, pentru a putea incerca arta olaritului/modelarii lutului.

Vei putea achizitiona, sau vei incepe sa colectionezi obiecte de ceramica traditionala autentica din diferite zone ale tarii.

Si.... dupa ce ai muncit o zi intreaga, te vei odihni ascultind muzica si savurind un ceai sau vin fierbinte.De ce remixata?

Pentru ca pe parcursul a doua zile (2 si 3 octombrie), RE cult isi propune sa transforme vecinatatea casei de olar de la Muzeul Satului Banatean intr-o galerie – promenada, construita din materiale TRADITIONALE si NECONVENTIONALE, unde se vor expune si crea variatiuni si contraste pe aceeasi tema: CERAMICA.... roata olarului se invirteste; ceramica este de uz casnic; descoperirile arheologice arata…; ... ceramistul roman a castigat un concurs international de sculptura in nisip; materialul este capricios; traditia e scumpa; ... inovatia, la mare cautare.Si, pentru ca vrei sa stii mai multeEsti asteptat in primul week-end din octombrie, sub panze intinse si arbori la Muzeul Satului de la marginea orasului .

RElut. EVENIMENT RECOMANDAT PRIN VIU GRAI, organizat de asociatia RE cult, finantat de Administratia Fondului Cultural National.Programul evenimentului:

Sambata: 12.00 – 22.00

Duminica: 10.00 – 18.00Intrarea este libera.