Re(in)semnare II - Suzana Fantanariu

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 10 ani si 10 luni
Vizualizari
606

Voteaza & Distribuie

Descriere

Muzeul de Arta Timisoara continua in 2008 seria expozitiilor temporare de la parterul Palatului Baroc – Piata Unirii nr.1. Astfel, vineri 11 ianuarie a.c., la ora 17.00, va avea loc vernisajul expozitiei Re(in)semnare II, apartinand artistei Suzana Fantanariu.

Expozitia contine un numar 90 de lucrari eterogene din perioade diferite:

picto-colaje (tehnici mixte), desen, desen-obiect, obiect, carte-obiect,  xilogravura (palimpsestus), etc. La subsol va fi expusa o instalatie intitulata "Ambalaje pentru suflet". O larga varietate tematica si tehnica care vizeaza insa  o conceptie si un discurs unitar. 

In deschidere vor vorbi dr. Cornel Ungureanu si dr. Marcel Tolcea.

Expozitia va fi deschisa publicului pana in data de 31 ianuarie a.c., zilnic intre orele 10-18 (cu exceptia zilelor de luni)

[...] “Aceasta noua etapa in creatia Suzanei Fantanariu aduce o bogatie si o diversitate neasteptata in seria de lucrari apartinind temei enuntate deja, in care toate combinatiile sint posibile si binevenite: colaje cu forme umane singulare alaturi de mari suprafete de hirtie pe care se afla desfasurate multiplicari ale aceleiasi siluete, ca un pattern originar generind inepuizabile variante sau chiar obiecte impachetate, un fel de “mumii-obiecte”.

[…]Repertoriul de semne este determinat de o mitologie personala care comunica cu fondurile mitologice ale culturilor orientale corelate cu cele occidentale. In acest sens semnul antropomorf - corpul uman - devine locul de interferenta al limbajelor pe de-o parte si purtator de semnificatie istorica pe de alta parte. In viziunea artistei corpul este rezumat laconic la aceasta silueta-sarcofag, trimitind la mumiile egiptene, purtatoare ale unei interioritati ascunse, pe care ea ne indeamna sa o descifram si prin aceasta devine un instrument al comunicarii. Astfel “semnul sarcofagului”, ca si mina si portretul ating pentru ea o sinteza a umanului”[…]

Ileana Pintilie ,“Corpul-semn al redesteptarii interioare”, Suzana Fantanariu, “Spatiu si semn-o dialectica a devenirii imaginii intre planeitate si obiect”, Ed.Brumar, 2007