Raum-Musik fur Saxophone - ora 18.00

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 10 ani si 11 luni
Vizualizari
433

Voteaza & Distribuie

Descriere

Turneu concertistic: „Raum-Musik für Saxophone“ 2 – 9 iunie 2007

Concert la Timisoara: Duminica, 3 iunie 2007, ora 18.00, in Sinagoga din Cetate

(str. Marasesti nr. 6)

    Sunt noua muzicieni, care umplu spatii neobisnuite cu improvizatii muzicale la saxofon. Stilul lor muzical se apropie de free jazz si muzica noua. Duminica, 3 iunie 2007, grupul „Raum-Musik für Saxophone“ va canta la ora 18.00 in Sinagoga din Cetate. Numele formatiei defineste programul concertistic: sunetele celor noua saxofonisti pun stapanire pe spatiu, stabilind un dialog cu acesta. Spatiul devine un instrument, coleg de formatie si partener cu propriile lui particularitati si posibilitati.

    Odata cu cei noua muzicieni se reunesc si noua dialecte muzicale diferite intr-un limbaj muzical autonom, viu, care depaseste granitele stilurilor traditionale. Repertoriul include de la colaje sonore experimentale pana la dialoguri intime intre instrumente.

    Infiintata acum doisprezece ani de catre pictorul si muzicianul Helmut Wetter, formatia de saxofonisti din Karlsruhe „Raum-Musik für Saxophone” s-a facut cunoscuta in tara si in strainatate prin numeroase proiecte inedite cu sunete spatiale. Ei canta cu precadere in spatii neobisnuite, de cele mai multe ori de mari dimensiuni, ca de exemplu biserici, gari, constructii industriale sau muzee de arta. În cadrul turneului lor muzical in Romania, artistii instrumentisti vor anima Sinagoga din centrul Timisoarei in ziua de duminica, 3 iunie, apoi Muzeul de Arta din Resita, marti, 5 iunie si o biserica veche din Cluj, miercuri, 6 iunie.

    Grupul este alcatuit din: Markus Grüninger, Didi Foth, Ingrid Hartert-Müller, Hannes Jung, Benno Müller, Rolf Schindler, Birgit Spahlinger, Helmut Wetter, Christof Zürn.


    Turneul concertistic este organizat de catre Centrul Cultural German Timisoara in colaborare cu departamentele de cultura ale municipalitatilor din Karlsruhe si Timisoara si este sustinut de Institutul Goethe. La Resita concertul este organizat impreuna cu Forumul Democrat al Germanilor din Resita si cu managera pentru cultura a Institutului pentru Relatii Externe Stuttgart (ifa), iar la Cluj impreuna cu Centrul Cultural German din Cluj-Napoca.