Proiectie speciala pe raul Dambovita: Omnibusul ANONIMUL 10

Detalii

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 7 ani si 5 luni
Vizualizari
546

Voteaza & Distribuie

Descriere

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL va invita miercuri, 13 august, incepand cu ora 20.30, la Centrul de Ecoturism Rowmania, pe Dambovița, la un eveniment special, realizat alaturi de Asociația Ivan Patzaichin – MILA 23.


In cadrul acestui eveniment va fi proiectat pe un ecran uriaș, aflat de o parte a raului Dambovița, "Omnibusul ANONIMUL 10", un film colectiv compus din trei scurtmetraje regizate de actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguta si Emanuel Parvu. Spectatorii vor putea vedea filmul intr-un spațiu neconvențional: fie din lotci sau padele amplasate in apa, fie de pe iarba, intr-un cadru special amenajat.


Omnibusul produs in 2013, cu ocazia aniversarii a 10 ani de existența a festivalului, a fost prezentat in cadrul programului "Actori in spatele camerei" la cea de-a zecea ediție.

Actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguta si Emanuel Parvu au scris scenariile si au regizat povestile a caror actiune este legata de locul in care s-a desfașurat festivalul timp de 10 ani, Delta Dunarii. Filmarile celor trei scurtmetraje au fost realizate la Sfantu Gheorghe.Centrul de Ecoturism Rowmania, de pe Dambovița (segmentul de rau dintre Biblioteca Naționala și Pod Unirea), este un proiect care iși propune sa atraga atenția asupra unui concept care nu este inca deplin ințeles și aplicat: ecoturismul.


"Cei care traiesc in mediul urban au pierdut in mare masura legatura directa cu natura. Scopul ecoturismului este de a-i reconecta la aceasta și de a-i face sa o aprecieze altfel. Incercarea noastra de a recupera Dambovița – un spațiu public care, pe nedrept, și-a pierdut identitatea și frumusețea – și de a reda-o bucureștenilor se inscrie tocmai in aceasta direcție. Va invit, așadar, sa incercați in premiera o experiența cinematografica de la luciul apei: o vizionare de film din barca. Poți veni cu ea de acasa, noi punem la bataie canotcile, stand up paddling-urile și lotca solara", spune Ivan Patzaichin.


Așadar, in cadrul evenimentului de miercuri, 13 august, va fi proiectat Omnibusul ANONIMUL 10, un film colectiv compus din trei scurtmetraje regizate de actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguta si Emanuel Parvu.


Omnibusul produs in 2013, cu ocazia aniversarii a 10 ani de existența a Festivalului, a fost prezentat in cadrul programului "Actori in spatele camerei" la cea de-a zecea ediție. Actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguta si Emanuel Parvu au scris scenariile si au regizat povestile a caror actiune este legata de locul in care s-a desfașurat Festivalul timp de 10 ani, Delta Dunarii. Filmarile celor trei scurtmetraje au fost realizate la Sfantu Gheorghe.


Detalii despre filmele care alcatuiesc "Omnibusul ANONIMUL 10"


"Un Duet", filmul regizat de Andi Vasluianu, urmareste povestea unui scenarist si a unui actor care vorbesc despre proiectele lor profesionale, dar ajung sa-si impartaseasca sentimente intime si sa-si faca reprosuri. Cu ajutorul berii si al vinului isi regandesc si deruleaza inapoi discutia.

Cu: Ionuț Vișan și Mihai Calota.


"Kazimir" (R. Dorian Boguța) locuiește intr-un sat lipovenesc retras, din Delta Dunarii, și este un diacon care poseda puteri tamaduitoare. Fortele binelui si ale raului isi fac simtita prezenta in preajma unor turisti care au venit intr-un moment total nepotrivit.

Cu: Ion Rusu, Elias Ferkin, Alexandru Papadopol, Iulia Verdeș, Vitalie Todirașcu, Ion Alici, Nicoleta Rusu, Ion Paliu.


"Retur" (R. Emanuel Parvu)

In Delta Dunarii, oamenii sunt ghidati de credinte arhaice, insa nici macar pamantul nu mai este in armonie cu obiceiurile lor invechite. Dezgroparea mortilor dupa 10 ani pentru a le spala oasele se poate transforma intr-o adevarata aventura. Desi preotul le-a interzis satenilor sa mai sape la mormintele din cimitir, membrii unei familii din Sfantu Gheorghe decid sa-l ignore.


Cea de-a XI–a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, organizata de Fundatia Anonimul cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania, Institutului Cultural Roman și Televiziunii Romane- coproducator, va avea loc in perioada 12-17 august, in Bucuresti, la Verde Stop si Cinema Studio.


Sponsor Oficial: Stella Artois

Sponsor Principal: Programul CATENA pentru arta

Sponsori: Vodafone Romania, HBO Romania

Masina oficiala a evenimentului: BMW

Parteneri: FCB, TNT Romania, VH Electronic, Chez Elvire, Acuarela, Fabrica, Contego Coffee

Eveniment sustinut de: Intact Media Group

Parteneri media: Sensotv.ro, Revista FILM, 24 FUN, Catavencii, Tonica, Cinemagia, Carturești, FilmReporter.ro, Cinefan.ro, Cinemarx.ro, aarc.ro, Urban.ro, 121.ro, sub25.ro, Ralix.ro.