Proiectie film documentar

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 9 ani si 7 luni
Vizualizari
292

Voteaza & Distribuie

Descriere

Centrul Cultural Francez din Timisoara

are placerea sa va invite

miercuri, 10 martie, ora 18:00

la

PROIECTIE DE FILM DOCUMENTAR

REVOLUTIA ROMANA SUB PRIVIRILE MASS MEDIA"
Un film de Antonio Wagner

Coproductie a Institutului National al Audiovizualului (INA),
Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Bucuresti

In decembrie 1989, cand Zidul Berlinului tocmai se prabusise in mod pasnic si Sarbatorile Craciunului bateau la usa, regimul lui Ceausescu avea sa cada in cateva zile – victima a unei revolutii populare.

Televiziunile din lumea intreaga relateaza despre eveniment, iar protagonistii nu ezita sa foloseasca mass-media pentru a mobiliza sau manipula opinia publica: imagini ale multimii de manifestanti la Bucuresti si executia cuplului Ceausescu, zvonuri pe cat de ingrozitoare, pe atat de greu de verificat despre un carnagiu la Timisoara, dand nastere la comentariile putin informate ale unor jurnalisti.

Aceste evenimente au marcat in mod profund spiritele, in special in Franta, prin acoperirea televizata si mediatica unica ce le-a fost dedicata. Gratie imaginilor de arhiva de la Institutul National al Audiovizualului (institutie publica ce pastreaza in Franta arhivele audiovizuale franceze) si a marturiilor dupa douazeci de ani ale unor ziaristi care, de la fata locului sau de la Paris, au urmarit aceste evenimente, documentarul de fata pune din nou in centrul atentiei rolul pe care mass-media l-a jucat in aceasta revolutie.

Proiectia are loc la Societatea Timisoara, Str. Goethe nr. 2

INTRAREA LIBERA (in limita locurilor disponibile)