Prof. Massimo Tadi - Timisoara 2020 - Overall Vision - ora 11

Detalii

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 5 ani si 11 luni
Vizualizari
284

Voteaza & Distribuie

Descriere

In perioada 15-17 mai, o delegatie condusa de prof. Massimo Tadi de la Universitatea din Milano, Facultatea de Arhitectura din Lecco, impreuna cu prof. Danilo Palazzo, de la Univeristatea Politehnica din Milano, va efectua o vizita la Timisoara.

Prof. Massimo Tadi, de la Universitatea Politehnica din Milano, va lansa cartea "Timisoara 2020 - Overall Vision", vineri, 16 mai, la Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Timisoara, incepand cu ora 11.

Cartea este rezultatul unui workshop international organizat in septembrie 2005, al carui studiu de caz a fost Timisoara. Tema „Infrastructuri pentru mobilitate in orasul contemporan" analizeaza posibilitatile de asigurare a unei relatii de interconectare a transportului urban, interurban si regional cu toate mijloacele de transport. Obiectivul general al analizei l-a reprezentat relatia dintre Gara de Nord si Gara de Est, inclusiv posibilitatile de crestere a calitatii arhitectonice si de urbanism pe tronsonul aferent, in contextul dezvoltarii economice. De asemenea, va fi prezentat proiectul gara de Nord Timisoara, proiect de diploma pentru absolventii facultatii din Lecco. Cu prilejul vizitei se va discuta si despre cooperarea primariei Municipiului Timisoara cu Universitatea Politehnica din Milano privind dezvoltarea urbana.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, o puteti contacta pe doamna Aurelia Junie, Director Directia Dezvoltare din cadrul Primariei Municipiului Timisoara, la telefon 0256.293605.

Sursa: Primaria Timisoara