Primul perete care ne apropie

Detalii

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
563

Voteaza & Distribuie

Descriere

Invitatie eveniment de lansare publica constructie Primul perete care ne apropie"

Fundatia ,,Pentru Voi" si asociatia non-profit ,,Habitat for Humanity" Romania au placerea de a va invita sa luati parte la lansarea publica a constructiei primei locuinte protejate pentru adulti cu dizabilitati intelectuale severe din vestul tarii. Evenimentul va avea loc marti, 25 noiembrie incepand cu ora 11.00, pe strada Anton Bacalbasa nr. 65 B (zona Freidorf, langa Centrul de zi „Ladislau Tacsi").

Domnul Gheorghe Ciuhandu, primar al Municipiului Timisoara va lasa pentru cateva momente activitatile zilnice de la biroul Primariei si va lucra alaturi de voluntarii implicati la construirea cladirii, ajutand la ridicarea primului perete al acesteia. La eveniment vor mai fi invitati reprezentanti ai sponsorilor, ai presei, beneficiari – persoane cu dizabilitati intelectuale, voluntari.
Prin acest eveniment se doreste atat promovarea conceptului de viata in comunitate pentru adultii cu dizabilitati intelectuale severe considerati „exclusi intre exclusi" cat si lansarea unei invitatii timisorenilor pentru implicarea ca si voluntari la ridicarea locuintei.

Constructia cu suprafata locuibila de 170 mp este proiectata special pentru nevoile celor 5 beneficiari si va avea 5 dormitoare individuale, o bucatarie, o camera de zi si doua bai dotate cu echipament special. Scopul proiectului este de a oferi sansa la o viata decenta, in comunitate pentru 5 persoane cu dizabilitati profunde. Totodata, aceasta locuinta va demonstra ca si persoanele cu dizabilitati intelectuale severe pot trai in mijlocul semenilor lor, fara a fi segregati in institutii in care deseori sunt private de drepturi fundamentale.

Proiectul este finantat de catre Initiativa pentru Sanatate Mentala a Institutului pentru o Societate Deschisa Budapesta, Asociatia ,,Habitat for Humanity" si se desfasoara in parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Timisoara care a concesionat terenul.