Primul meu film 2018

Detalii

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
575

Voteaza & Distribuie

Descriere

Creează propriul film documentar cu specialiștii Astra Film

Workshopul "Primul meu film" continuă și în acest an. Prima sesiune a avut deja loc între 14 – 18 mai iar următoarele două sesiuni vor avea loc între 15 – 17 iunie și 26-30 iunie.

Primul atelier a fost inițiat de Astra Film în anul 1997, în colaborare cu BBC și Oxford Academy of Documentary Film. Încă de la prima ediție, atelierul a fost un succes, iar, de-a lungul anilor, a devenit din ce în ce mai popular în rândul tinerilor pasionați de îndrăgita artă a cinematografiei, iar visul de a-ți vedea propriul film proiectat pe marele ecran al unui festival internațional a devenit realitate pentru foarte mulți elevi-cineaști.
A cincea ediție la Astra Film Cinema
Ajuns la a cincea ediție, organizat de Astra Film în colaborare cu Asociația Vira, atelierul de film documentar se adresează exclusiv liceenilor sibieni, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, pasionați de cinema și care își doresc să trăiască experiența realizării unui film și să cunoască detaliile din spatele camerei alături de specialiștii Astra Film.
Workshopul Primul meu film este o oportunitate unică pentru elevi de a studia și experimenta producția de film documentar și de a utiliza tehnicile și secretele limbajului cinematografic. Ei vor avea șansa de a învăța în doar câteva zile cum să facă fotografii și să filmeze ca profesioniștii, cum să monteze imagini și sunet, cum să-și exprime prin intermediul filmului propriile idei și emoții.
Primii pași în producția cinematografică
Tinerii cineaști vor putea înțelege complexitatea realizării unui film, ceea ce îi va conduce spre o percepție mai profundă asupra produselor audiovizuale la care se expun. Participanții vor trece, la întâlnirile atelierului, prin toate etapele de producție și vor crea în final propriul lor film. Toate producțiile vor fi proiectate pe marele ecran la Astra Film Festival 2018, ce va avea loc la Sibiu în 15 – 21 octombrie.
"Astra Film continuă programul de educație prin film, cu ediția a cincea a workshop-ului Primul meu film, care s-a dovedit un succes încă de la primele ediții. Liceeni vor avea din nou ocazia unică de a lucra cu profesioniști din industria filmului propriile idei care se vor concretiza la final în propriul film. Îi invităm așadar pe elevi să se înscrie la atelierul nostru și să patrundă alături de noi în faboloasa lume a cinematografiei", a spus Dumitru Budrala, director Astra Film Cinema.