Prima premiera a anului 2010 la Teatru74 - Ieri

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Vizualizari
185

Voteaza & Distribuie

Descriere

IERI

dupa MERGE și O HAITA DE SFINȚI de Neil laBUTE

cu: Oana Porav-Hodade, Ciprian Mistreanu, Stanca Jabenițan, Alin Stanciu
scenografia: Anda Pop
regia: Adi Iclenzan

TEATRU74 anunta premiera spectacolului IERI, dupa Neil laBute, in regia lui Adi Iclenzan. Premiera va avea loc vineri, 26 februarie 2010, la ora 19, iar al doilea spectacol duminica, 28 feburarie, ora 19.

Spectacolul_Ieri_Teatru74

Doi dintre actorii din IERI, Ciprian Mistreanu și Oana Porav-Hodade, au "crescut" la Teatru74, (prima lor colaborare cu Teatru74 fiind in spectacolul EDMOND, in regia lui Cristi Juncu, din 2005) In septembrie 2009 la Gala Tanarului Actor HOP, au caștigat cu spectacolul MERGE premiul pentru cel mai bun spectacol.

Stanca Jabenițan, actrița angajata a Teatrului Național Tirgu-Mureș e la a doua colaborare cu Teatru74, prima fiind in spectacolul realizat in parteneriat cu Universitatea de Arte Tirgu-Mureș, Confesiuni in trei timpi.

Alin Stanciu e student in anul III la Universitatea de Arte Tirgu-Mureș și la prima intalnire cu scena Teatru74.

Adi Iclenzan e la patra colaborare cu Teatru74. „Cyrano de Bergerac, poate...", „"Cum am mancat un caine" și "Blockout", jucat mai puțin, sunt spectacolele in regia tanarului regizor la Teatru74.

Cele doua texte ale lui laBute vorbesc despre cuplu, dar nu numai. Despre societatea americana, dar nu neaparat. Despre oameni "murdari", minciuna, suișuri și coborașuri, aparențe, dar și despre dragoste și inca "ceva" ascuns adanc in noi care ne face sa vrem sa ne reparam greșelile, sa mergem mai departe, cate doi.

"
Picasso, Iñárritu, Haggis - La vie, Babel, Crash, cand au incercat sa "vorbeasca" despre noi, despre viața, despre CE mai degraba decat despre DE CE, au simțit ca e insuficient sa spuna doar o poveste. au cautat sa prezinte mai multe laturi, mai multe ipostaze, poate pentru ca noi suntem paradoxali. nu știu.

la Iñárritu și Haggis poveștile se intersecteaza și cateodata se influențeaza decisiv una pe alta, reușind totuși sa ramana independente. Picasso le separa complet, cateodata cu linii violente, simte nevoia ca fiecare sa vorbeasca pentru sine, pentru ca apoi toate impreuna sa ne spuna ceva.

incerc și eu... sa vorbesc despre CE suntem, cine suntem, fara sa dau raspunsuri, fara sa pun intrebari.

povestesc doar despre 4 oameni care greșesc. doua cupluri care exista pur și simplu in același tablou unite prin antiteza, prin contrast și prin paradoxurile situațiilor; dar desparțite cu linii violente. fara sa se vada, fara sa se auda și fara sa se perceapa la un nivel extrasenzorial.

e simplu, e comic, e tragic, e adevarat... 4 oameni, 2 povești, 1 automobil, 1 tren (e și un avion, da' ala nu se vede și nu are nicio relevanța) și un drum spre casa pe care il parcurgem impreuna cu ei... IERI"

Adi Iclenzan