Ateliere in decembrie la Cartea de nisip

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
305

Voteaza & Distribuie

Descriere

Au mai ramas doar trei intalniri ale atelierelor de creatie de la Cartea de nisip! Atelierele de creatie cu participare libera pe baza de inscriere au fost concepute pentru a oferi alternative de petrecere creativa a timpului liber pentru copii si s-au intamplat aproape saptamanal in Camera Copiilor. Program cultural-educational adresat copiilor de diverse varste, proiectul Prietenii Cartii a fost gandit sub forma a trei module diferite prezentate in parte de-a lungul a trei ateliere si a urmarit: cultivarea gustului pentru lectura in randul celor mici; stimularea creativitatii si dezvoltarea imaginatiei prin joc si interactiune; valorificarea librariei ca spatiu cultural si educational alternativ.


Atelierele de lectura din luna octombrie au fost moderate de Alina Manea, filolog, si frecventate de piticuti de cinci pana la sapte ani care au citit basme din trei tari, s-au bucurat de teatrul de papusi, au patruns usurel in poveste incercand sa-i desluseasca misterele si sa-i inteleaga povetele.


La atelierele de creatie din luna noiembrie, Mihaela Christi, prospector, si micutii artisti de sapte pana la 11 ani au ascultat povesti scrise de copii pentru copii, au creionat scenete din poveste, si au primit ptovocarea de a proiecta o expozitie si o carticica.


Ne mai vedem de trei ori pentru ATELIERELE DE SCRIERE CREATIVA in zilele de 05, 12, si 19 decembrie. Atelierele de scriere creativa aduna copii de 11 pana la 15 ani, sub obladuirea Andreei Varga, filolog, pentru a descoperi impreuna ce inseamna sa scrii, afland si exersand cateva dintre regulile dupa care se scrie un text, imaginand personaje noi si, cel mai important, supunand unor analize critice rezultatul creatiei. Textele sunt apoi adunate intr-un volum. Scopul intalnirilor din decembrie: dezvoltarea imaginatiei; dezvoltarea exprimarii scrise; cultivarea gustului estetic in domeniul literaturii.




Participarea este libera, iar inscrierile se fac in limita locurilor disponibile: pe mail ateliere@grupullibrarium.ro, la telefon 0256/433.094; 0756.158.765 (Victor Marian); 0756.158.764 (Eliza Dumitrascu) sau direct in librarie in caietul de inscrieri.



Prietenii cartii