Prezentarea de moda a creatoarei Lazar Cristina

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 5 ani si 1 saptamana
Vizualizari
113

Voteaza & Distribuie

Descriere

Joi, 29 octombrie 2009, ora 19, sunteti invitati sa participati la inedita prezentare de moda a tinerei creatoare LAZAR CRISTINA ce va avea loc la Muzeul de Arta din Timisoara.

Colectia prêt-à-porter de lux „PAPILIO" ce va fi prezentata cu aceasta ocazie reprezinta etapa finala a cercetarii in cadrul doctoratului profesional al asistentului universitar Lazar Cristina, o lucrare coordonata de doamna profesor universitar doctor Rodica Vartaciu in cadrul I.O.S.U.D.- ului Facultatii de Arte si Design din Timisoara.

In piesele vestimentare pe care le vom regasi in aceasta colectie, eleganta si pretiozitatea isi dau intalnire intr-o abordare libera a formei, cu solutii plastice care urca in regiunea plina de generozitate a Art Nouveau-ului, un stil de inceput de secol XX al retinutei dezinvolturi. Descatusarea temei alese de designerul Lazar Cristina in creatia sa isi gaseste un echilibru intrinsec in registrul unui baroc matematic, in care fitomorfismul si zoomorfismul, repere semnificative ale sursei sale de inspiratie, se cristalizeaza geometric, arhetipal.

Evenimentul va fi acompaniat de grupul instrumental „The New Cantilena" ce va ambienta muzical aceasta serata, iar la incheiere va avea loc o degustare de vinuri si specialitati culinare italienesti.