Premii Festivalul International de Matematica si Informatica din Piatra Neamt

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 10 ani si 9 luni
Vizualizari
316

Voteaza & Distribuie

Descriere

Premii pentru performantele deosebite obtinute de elevii romani la Festivalul International de Matematica si Informatica din Piatra Neamt

Sambata, 30 ianuarie 2009, vor fi premiati elevii care obtinut rezultate deosebite la Festivalul International de Matematica si Informatica desfasurat la Piatra Neamt. In cadrul festivitatii, elevii romani care vor castiga locul I la categoria informatica - soft educational si utilitar, vor fi premiati de Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei.

Recunoscut ca unul dintre cele mai importante concursuri in domeniul informaticii si matematicii, Festivalul International de Matematica si Informatica de la Piatra Neamt a reunit in acest an elevi si profesori din 11 state europene printre care Bulgaria, Estonia, Lituania, Germania, Republica Moldova, Polonia, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina si Romania. Timp de o saptamana, tineri cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani, insotiti de profesori au participat la concursurile de matematica si informatica, sectiunile programare si soft.

Dupa o competitie stransa, juriul a desemnat programele castigatoare ale locului I la sectiunea informatica - soft educational si utilitar: Gulagul romanesc" - o platforma educationala destinata cunoasterii istoriei romanilor, realizat de Anisia Ionut si Paduraru Alexandru, elevi ai Colegiului National de Informatica Piatra Neamt si NeurosLabs" un soft in domeniul psihologiei, creat de elevul Budisteanu Ionut Alexandru de la Colegiul National "Mircea cel Batran" Ramnicu-Valcea.

Meritele deosebite ale acestor tineri vor fi rasplatite de Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei cu premii in bani. In acest mod, fundatia isi propune sa incurajeze si sa sustina performantele si creativitatea tinerilor, care prin munca si talentul lor, cu ajutorul softurilor create, vor contribui la eficientizarea si interactivitatea procesului educativ.

Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc sambata, 30 ianuarie 2009, incepand cu ora 09.00, la Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt.

Festivalul International de Informatica de la Piatra Neamt este organizat de Colegiul National de Informatica, in parteneriat cu Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, Microsoft Romania, Consiliului Judetean Neamt, Primaria municipiului Piatra Neamt si Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.