Premiera nationala a Muzicalului "Ai lav iu"

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 10 ani si 7 luni
Vizualizari
366

Voteaza & Distribuie

Descriere


Sambata, 7 noiembrie, de la orele 19, Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" din Timisoara prezinta in premiera nationala musicalul Ai lav iu, scris si compus de Jimmy Roberts si Joe DiPietro. Piesa lor (titlul original: I Love You, You\'re Perfect, Now Change) a avut premiera absoluta la New York in anul 1966 la Teatrul Westside din off-Broadway. Dupa succesul imens s-a raspandit in toata lumea, fiind tradus in unsprezece limbi. Traducatorul versiunii maghiare este cunoscutul Fábri Péter, scriitor, poet, libretist si traducator literar.

Doamnelor si domnilor!


Legati-va centurile de siguranta! Vom ateriza in abisurile cele mai profunde ale sufletului feminin si masculin! Atentie: Sa nu va lasati pacaliti de aparente, e deocamdata tot suprafata! Ceea ce se afla mai sus si mai jos de suprafata, ceea ce este totdeauna nou si necunoscut si umple tot, este nebunul, ametitul, infocatul, incinsul, salbaticul si marsavul extaz, farmecul…iubirea.
Tot ceea ce ati banuit in secret, dar v-a fost frica sa recunoasteti despre intalniri, romantism, casatorie, iubiti, soti, neveste, prieteni si familie. Aceasta celebrare a jocului imperechierii ne arata adevarurile si miturile din spatele rebusului contemporan numit "relatie". Acest revue hazliu aduce un omagiu celor care au iubit si au pierdut, celor care au cazut in bot la usa dragostei, celor care au indraznit sa spuna: "Buna, ce faci sambata seara?".

Distributia este formata din patru persoane, doi actori si doua actrite, care joaca toate cele 56 de roluri ale piesei. Borbély B. Emília, Éder Enikő, Molnos András Csaba si Kiss Attila pe langa faptul ca sunt membrii ai trupei maghiare, in particular formeaza grupul muzical Shake Kvartett. Nu este, asadar de mirare, ca regizorul a ales sa lucreze cu ei, nu doar datorita talentului lor actoricesc, ci si muzical.

Dorind sa continue si sa intareasca colaborarea cu Teatrul din Novi Sad, Teatrul "Csiky Gergely" i-a invitat pentru aceasta productie pe actorul-regizorul Puskás Zoltán, si pe dramaturgul Gyarmati Kata, ambii lucrand pentru prima oara la Timisoara. Echipa se intregeste cu coregraful Fekete Miklós, conducatorul sectiei de dans al Teatrului National din Győr, Ungaria.Dupa premiera din 7 noiembrie, musicalul va mai putea fi vizionat in 27 noiembrie, orele 19, respectiv in 30 noiembrie, orele 17.


Biletele se pot procura de la casa de bilete a tearului. Pretul maximal al unui bilet 16 lei si 8 lei cu reducere.
Adresa casei de bilete este str. Alba Iulia, nr. 2. Tel: 0356 450.606, e-mail: ticket@theater-csikygergely.ro. Orar: zilnic, intre 10-12 si 17-19 (in timpul saptamanii), respectiv cu o ora inaintea fiecarui spectacol.

Va asteptam cu drag!"Ai lav iu"


I LOVE YOU, YOU’RE PERFECT, NOW CHANGE
Libret și versuri: Joe DiPietroMuzica: Jimmy RobertsSpectacolul original montat la New York de James Hammerstein, Bernie Kukoff si Jonathan Pollard

Regia originala de Joel Bishoff

Montare originala de American Stage Company

Producator executiv: James N. Vagias


Prezentat in acord cu JOSEF WEINBERGER LIMITED


Din partea R & H THEATRICALS din New York

BORBÉLY B. EMÍLIA


ÉDER ENIKŐ


KISS ATTILA


MOLNOS ANDRÁS CSABA

Regia: PUSKÁS ZOLTÁN


Coregrafia: FEKETE MIKLÓS


Conducerea muzicala: CSIBI ANDREA


Decorul: ALBERT ALPÁR


Costumele: SZEKERES BERNADETTE


Asistent regie: MAGYARI ETELKA


Dramaturgia: GYARMATI KATA


Light-designer: NOSZ BOTOND

Orchestra:


CSIBI ANDREA


DRAGALINA CRISTIAN / MORARITA EUGEN


SÁNTA CSABA / SZÁMTARTÓ ZSOLT

Sunet: Erdődi Endre, Bikfalvi József


Lumini: Illyés Anna, Bálint Andor, Szilak Károly


Regizor tehnic: Deák Irén


Sufleur: Czumbil Marika