Premiera Asteptandu-l pe Godot - Warten auf Godot @ Teatrul German de Stat

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 7 ani si 5 luni
Vizualizari
220

Voteaza & Distribuie

Descriere

Teatrul German de Stat Timisoara (TGST) pregateste o noua premiera: Asteptandu-l pe Godot, de Samuel Beckett, sub directia de scena a regizoarei Christiane J. Schneider din Frankfurt am Main. Premiera are loc


duminica, 21 februarie 2010, ora 19in sala TGST. Decorul si costumele au fost create de Sandra Meurer din Mannheim. Interpreteaza: Rares Hontzu, Radu Vulpe, Peter Papakostidis, Horia Savescu si Simona Vintila, aceasta din urma semnand si asistenta de regie.


spectacolul_Warten_auf_Godot


Asteptandu-l pe Godot este unul dintre cele mai reprezentative texte dramatice ale secolului XX si este considerat a fi un reper in creatia lui Samuel Beckett, dar si a teatrului absurdului, introdus de acesta. Wladimir si Estragon asteapta pe cineva numit Godot. Absenta lui Godot precum si alte aspecte ale textului au generat de-a lungul timpului numeroase interpretari.


Regizoarea Christiane J. Schneider si scenografa Sandra Meurer lucreaza pentru prima data la TGST. Christiane J. Schneider a studiat Regia la Academie Bavareza de Teatru „August Everding" din München si a fost pana in 2009 regizor angajat al Teatrului National din Mannheim. Din 2006 regizeaza regulat in Frankfurt am Main. Sandra Meurer s-a nascut la Düsseldorf si a studiat Scenografia si Istoria Artei la Bologna si Arhitectura la Florenta. Din stagiunea 1998/99 este angajata ca si scenograf la Teatrul din Bielefeld. Munca ei ca si scenograf independent a dus-o in orase precum Oberhausen, Düsseldorf, Frankfurt, Darmstadt, Stuttgart, precum si in tarile fostei Uniuni Sovietice.


Pentru coregrafia scenelor de lupta a fost cooptat Balázs Attila, de la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely", iar asistenta de scenografie este asigurata de Fehervári Zsólt.


Urmatoarele reprezentatii au loc in sala TGST in zilele de


miercuri, 24 februarie 2010, siluni, 1 martie 2010,in ambele zile de la ora 19.

Proiectul este realizat cu sprijinul Institutului pentru Relatii Externe din Stuttgart si al Consiliului Local Timisoara.


Spectacolul se traduce simultan in limba romana.